Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Κενά στα ιατρικά εργαστήρια

Την άμεση συμπλήρωση των κενών των ιατρικών εργαστηρίων του Νομού Καβάλας με όλες τις ειδικότητες, την προκήρυξη των ανάλογων θέσεων στο παράρτημα Κρηνίδων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων και τη χορήγηση επιδομάτων εξομάλυνσης και βιβλιοθήκης, ζητά με ανακοίνωση - καταγγελία προς τους αρμόδιους, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας. Παράλληλα συμπαραστέκεται στον αγώνα των γιατρών.

Οπως τονίζουν, στα δύο κύρια εργαστήρια του Νομού Καβάλας, στο Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό, για την πραγματοποίηση αναγκαίων μικροβιολογικών εξετάσεων αίματος και ούρων συνταξιούχων και εργαζομένων, χρειάζεται αναμονή 2 μηνών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασφαλισμένων. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λίστα αναμονής για τις ακτινολογικές εξετάσεις. Σημαντικές επίσης είναι και οι ελλείψεις γιατρών σε διάφορους κλάδους. Γίνονται ακόμα μεγαλύτερες μάλιστα, με την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης (2 παθολόγοι), ενώ υπολειτουργούν τα παραρτήματα Κρηνίδων, Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης.

Τέλος, υπογραμμίζουν, ότι «την άσχημη αυτή πραγματικότητα επιτείνει και ο δικαιολογημένος απεργιακός αγώνας των ιατρών του ΙΚΑ που ζουν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τη δαμόκλεια σπάθη της απόλυσης να επικρέμαται πάνω τους γιατί στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι. Ο αποκλεισμός τους από το επίδομα εξομάλυνσης που ψηφίστηκε πρόσφατα και η άρνηση μονιμοποίησης των συμβασιούχων δε βοηθούν στην καλή λειτουργία των ελλειμματικών ιατρείων και κατά συνέπεια στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ