Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τις μονάδες αιμοληψίας του ΠΠΝΠ και του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» και την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, και καλεί τους δημότες να πάρουν ενεργά μέρος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 8 Φλεβάρη, στην πλατεία Γεωργίου, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ. Παράλληλα, από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για συλλογή αίματος γίνεται στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 29 Δεκέμβρη, αμέσως μετά την είδηση της απώλειας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Ο Θ. Μικρούτσικος, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έκανε έκκληση στον κόσμο να δίνει αίμα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και, όπως σημειώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός:

«O Θάνος Μικρούτσικος μέσα από αυτή την ανάρτηση περιέλαβε και συγχρόνως περιγράφει την καθημερινή αγωνία και τη δοκιμασία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, με αφετηρία και την επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, του Θάνου της Πάτρας, του πολιτισμού και της δημιουργίας, φιλοδοξεί να καθιερώσει κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία τη συγκέντρωση αίματος. Φέτος είναι μόνο η αρχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ