Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Νέα υπόθεση αστυνομικής βίας με επίθεση σε 11χρονο παιδί

Σκηνή από το βίντεο στο οποίο καταγράφηκε η επίθεση στον 11χρονο
Σκηνή από το βίντεο στο οποίο καταγράφηκε η επίθεση στον 11χρονο
Μία ακόμα υπόθεση αστυνομικής βίας, και μάλιστα σε βάρος ενός 11χρονου παιδιού, είδε το φως της δημοσιότητας με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό απεικονίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ να κάνουν έλεγχο σε δύο ανήλικους στο Μενίδι και ένας από αυτούς να χτυπά τον έναν από τους δύο. Ειδικότερα, στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δύο παιδιά. Κάποια στιγμή, ένας από τους αστυνομικούς δίνει ένα χαστούκι στο ένα και στη συνέχεια στρέφεται προς το άλλο παιδί, το οποίο τρέχει φεύγοντας. Το περιστατικό φαίνεται να λήγει όταν μπαίνει ένα άλλο αυτοκίνητο στο στενό.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο, όπως γράφει ο άνδρας στο Facebook, προσθέτοντας ότι ένας γείτονας έστειλε το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει το περιστατικό.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού βίας, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι «ήδη από χτες (σ.σ. προχτές) η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση». Επίσης ότι «με απόφαση του αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης». Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής θα επικοινωνούσε με την οικογένεια του ανηλίκου και ότι θα διατίθετο «υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του 11χρονου, εφόσον το επιθυμεί».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αστυνομικός που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι είχε κατηγορηθεί το 2018 ότι είχε κακομεταχειριστεί τον ίδιο ανήλικο. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από αναφορές συναδέλφων του. Ο αστυνομικός είχε ακινητοποιήσει όχημα στο οποίο επέβαινε ο συγκεκριμένος ανήλικος και το οποίο οδηγούσε ένας φίλος του, ηλικίας περίπου 11 - 12 ετών. Ο αστυνομικός προσήγαγε τα δύο παιδιά στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, όπου φαίνεται να συγκεντρώθηκαν συγγενείς των δύο παιδιών. Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Μάλιστα, τότε είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εναντίον του ίδιου ένστολου, με άγνωστη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ο δράστης της βιαιοπραγίας χτες είχε εξαφανιστεί. Σύμφωνα με εκτίμηση του Σ. Μπαλάσκα, μέλους του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο υπεύθυνος του νέου κρούσματος αστυνομικής βίας θα εμφανιζόταν αφού περάσει το αυτόφωρο. Ωστόσο, το μεσημέρι, με την παρέλευση του αυτοφώρου, εμφανίστηκε στην Εισαγγελία παρουσία του δικηγόρου του. Στον εισαγγελέα, εξάλλου, οδηγήθηκαν χτες το μεσημέρι οι τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης.

Να σημειωθεί ότι διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις για να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ