Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στη μεταστέγαση σχολείων

Μαζική κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προχτές το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που αντιδρούν στη σχεδιαζόμενη μεταστέγαση τριών σχολείων με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων όπου στεγάζονται.

Αντιδρούν στο σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο των σχολικών κτιρίων του συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους 30 στην Κάτω Τούμπα (2ο Γυμνάσιο Τούμπας, 4ο Γυμνάσιο Τούμπας και 20ό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και τη διασπορά των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού σε σχολεία που βρίσκονται σε μια μεγάλη έκταση από την Κάτω Τούμπα έως και τη Μαλακοπή.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν Σύλλογοι Γονέων και η Ενωση Γονέων Τούμπας, καθώς και το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση οι λύσεις που προτάθηκαν για μετακίνηση των σχολείων περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις τμημάτων με αύξηση του αριθμού των μαθητών στο μέγιστο επιτρεπτό όριο (27 μαθητές), αλλαγή ορίων ώστε να μη γίνουν πολλές νέες εγγραφές στα σχολεία που προτείνεται να μετακινηθούν, ενώ δεν προβλέπεται και μεταφορά των μαθητών που καθημερινά θα πρέπει να διανύουν μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Τέλος, παραμένει ασαφές το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, με τον τελικό ορίζοντα παράδοσης να έχει οριστεί τον Οκτώβρη του 2023.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να υλοποιηθεί το προτεινόμενο έργο με τα σχολεία σε λειτουργία στο χώρο τους. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητούν τη διασφάλιση της οντότητας των σχολικών μονάδων, ώστε να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδαγωγικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Νέα συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου για το θέμα έχει οριστεί για τις 13 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ