Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Τελειώνουν» τη δίκη Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο κενό έπεσε την Παρασκευή η προσπάθεια των Δημοκρατικών στη Γερουσία να πετύχουν την κλήτευση μαρτύρων, όπως ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, με σκοπό να τονώσουν τις ισχνές πιθανότητες καταδίκης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης του έργου του Κογκρέσου. Οχι μόνο δεν έπεισαν τους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία που χρειάζονταν να ψηφίσουν υπέρ της κατάθεσης μαρτύρων, αλλά και αυτοί οι λίγοι που ταλαντεύονταν τελικά είπαν ότι καταψηφίζουν την πρόταση.

Η εξέλιξη αυτή φάνηκε μάλιστα να επισπεύδει την ολοκλήρωση της δίκης, μετά από μόλις 10 μέρες, αργότερα το βράδυ της Παρασκευής ή εντός του Σαββατοκύριακου.

Η προφανής αθώωση του Τραμπ από τη Γερουσία, που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, θα επιτρέψει την παραμονή του στον Λευκό Οίκο και να ισχυριστεί ότι δικαιώθηκε σε μία περίοδο έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη. Από την άλλη, το Δημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζεται για την πρώτη αναμέτρηση για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος ενόψει των προεδρικών εκλογών. Η πρώτη αναμέτρηση του προκριματικού κύκλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αϊόβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ