Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΝΑ ΨΩΜΙΑΔΗ
ΑΝΝΑ ΨΩΜΙΑΔΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ μέλη και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουμε το ποσό των 400 ευρώ σαν πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

  • Για τον σύντροφο και φίλο ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, κομμουνιστή και μαχητή της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Φιλαδέλφειας 50 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας.

Ρ. Μ.

  • Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, που υπήρξε αγωνιστής και ανυποχώρητος μαχητής της ζωής μέχρι τέλους, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 100 ευρώ.

Μαέστρο, θα είσαι πάντα μαζί μας στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», στους αγώνες, στις συγκεντρώσεις, στις συνεστιάσεις του Κόμματος με το μπουζούκι σου.

Μαρία και Σπύρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗ, ακούραστου αγωνιστή για το δίκιο του λαού από όποιο μετερίζι κι αν τον χρέωνε το Κόμμα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 20 ευρώ, μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στην συναγωνίστρια Ρούλα και στα παιδιά τους.

Μαρία Λαμπρινού, Στέφανος Λουκάς

***

ΦΩΤΟ

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο Σουφλί Εβρου το 1931. Πέθανε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2019, πλήρης ημερών. Υπήρξε ίσως ο μικρότερος ηλικιακά ανταρτοΕΠΟΝίτης του ΔΣΕ. Κατατάχθηκε εθελοντικά στα 16 του χρόνια. Η οικογένειά του ήταν φίλα προσκείμενη στον ΔΣΕ, με άλλα δύο αδέρφια του μαχητές, έναν μαχητή σκοτωμένο στο Μάλι Μάδι. Με την οπισθοχώρηση του ΔΣΕ ο Σάββας, μετά από σύντομη παραμονή σε Βουλγαρία και Ρουμανία, βρέθηκε στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας. Εκεί σπούδασε ναυπηγός. Επαναπατρίστηκε το 1992 - '93 και έκτοτε συνέχισε τη δράση του στο πλευρό του ΚΚΕ στη Δάφνη. Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε μέλος του Παραρτήματος Δάφνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Βραβεύτηκε για την προσφορά και τη δράση του από το ΚΚΕ, μαζί με άλλους δύο συναγωνιστές, σε ειδική τελετή. Ηταν πάντοτε παρών σε όλες τις μάχες στο πλευρό της ΚΟ Δάφνης του ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ
Στη μνήμη του ο Τάκης Δουληγέρης και η Κυριακή Τσολακίδου προσέφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ μέσω της ΚΟ Δάφνης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Φλεβάρη έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο της συντρόφισσας ΑΝΝΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗ. Στη μνήμη της ο σύζυγός της Ηλίας Ψωμιάδης προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.


ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ