Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καταγγέλλουν τις προσαγωγές ανηλίκων

Την προσαγωγή από την αστυνομία έξι ανήλικων μαθητών καταδικάζει η ΟΒ Μαθητών Αγίας Βαρβάρας της ΚΝΕ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, την περασμένη Τετάρτη οι μαθητές ηλικίας 14 έως 16 ετών προσήχθησαν στο τμήμα από την πλατεία ΖΑΝΑΕ (Ταϋγέτου), με την κατηγορία ότι ένας από αυτούς έγραψε με μαρκαδόρο σε παιδική χαρά!

Η ΟΒ της ΚΝΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι ο λεγόμενος "νόμος και τάξη" τους. Με περιστατικά όπως αυτό, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται στα σχολεία της πόλης μας, που συντονίζονται με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Αθήνα, όπως έγινε με τον μαθητικό ξεσηκωμό τη Δευτέρα 10/2!

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, την ώρα που συνεχίζεται ο αγώνας μας για την καταδίκη ενός σχολείου που κοιτάει τους μαθητές στην τσέπη! Δεν θα τους περάσει!

Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για σχολείο στο ύψος των αναγκών μας!», σημειώνει η ΟΒ, καλώντας «τα 5μελή και τα 15μελή στα σχολεία μας να καταδικάσουν το απαράδεκτο περιστατικό. Να πάρουμε νέες αγωνιστικές αποφάσεις, για το σχολείο και την ζωή που μας αξίζει!».

Το γεγονός καταγγέλλει και το ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας. Οπως αναφέρει, «μετά από καταγγελία του αντιδημάρχου κου Πουλάκη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αγίας Βαρβάρας, προσήχθησαν στο τμήμα 6 παιδιά από 14 έως 16 ετών με την κατηγορία ότι ένας από αυτούς έγραψε σε μία κούνια με μαρκαδόρο στην πλατεία ΖΑΝΑΕ». Η Ενωση επισημαίνει ιδιαίτερα πως ανάμεσα στα παιδιά που προσήχθησαν υπήρχε και μία μαθήτρια 14 ετών, που επέστρεφε από το φροντιστήριο στο σπίτι της, και καταγγέλλει «τις πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ