Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κατέκτησε το τρόπαιο η ΑΕΚ

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε η ΑΕΚ στο Ηράκλειο, επικρατώντας του Προμηθέα Πάτρας στον τελικό

Eurokinissi

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε η ΑΕΚ στο Ηράκλειο, επικρατώντας του Προμηθέα Πάτρας στον τελικό
Στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για πέμπτη φορά στην ιστορία της έφτασε η ΑΕΚ, που επικράτησε 61-57 του Προμηθέα Πάτρας στον τελικό της διοργάνωσης, στο κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο. Είναι το δεύτερο Κύπελλο για την «Ενωση» μέσα σε τρία χρόνια, μετά απ' αυτό του 2018 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, και το τέταρτο τρόπαιό της την τελευταία διετία - έχει κατακτήσει επίσης το FIBA Champions League και το Διηπειρωτικό της FIBA.

Σε έναν τελικό όπου κυριάρχησαν εκατέρωθεν οι κινήσεις τακτικής, η δύναμη, η προσοχή στην άμυνα αλλά και η αστοχία στις βολές, η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία, με κορυφαίους τους Ζήση, Ρέι, Ματσιούλις και Τσάλμερς. Η «Ενωση» διατηρούσε ελαφρό προβάδισμα στο σκορ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (29-26 ημίχρονο, 43-38 στο 30', 51-43 στο 35'), στα τελευταία λεπτά όμως ο Προμηθέας με μπροστάρη τον Κασελάκη ισοφάρισε σε 51-51 και «έβαλε φωτιά» στον τελικό. Τελικά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ΑΕΚ χάρη σε ένα καθοριστικό τρίποντο του Ρέι και τις καλές της άμυνες, με τους Πατρινούς πάντως να διαμαρτύρονται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία λεπτά.

ΑΕΚ: Ρέι 16, Τσάλμερς 3, Τολιόπουλος 3, Ματσιούλις 9, Γιάνκοβιτς 4, Χρυσικόπουλος 2, Ζήσης 11, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 6, Σλότερ 5, Γκραντ 2.

Προμηθέας Πάτρας: Χολ 9, Λίποβι 7, Αγραβάνης 2, Μαυροκεφαλίδης 11, Κασελάκης 15, Μάτζαρης 3, Κατσίβελης, Φίλερ 2, Τζόουνς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ