Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Οχι στη μεταφορά σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων κοντά σε κατοικίες και σχολεία

Να μη μεταφερθεί σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων κοντά σε κατοικίες, σχολεία και αθλητικούς χώρους της Αργυρούπολης απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού - Αργυρούπολης και καλεί τους κατοίκους να αντιδράσουν στα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Ειδικά για τη στάση της δημοτικής αρχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι προβάλλει ως επιχείρημα την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό, βάζοντας ως «πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του "επενδυτή" - μονοπωλιακού ομίλου να απομακρυνθούν τα πάντα από την περιοχή της επένδυσης». «Δεν ανεχόμαστε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων της περιοχής για να ικανοποιηθεί ο "επενδυτής"», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η δημοτική αρχή προβάλλει ως "επιχείρημα" για τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Με αυτόν τον τρόπο ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του "επενδυτή" - μονοπωλιακού ομίλου να απομακρυνθούν τα πάντα από την περιοχή της επένδυσης. Παραβλέπει προκλητικά το γεγονός ότι σημαντικό μέρος του δημόσιου χώρου των 3.338 τ.μ., όπου επιχειρείται να μετεγκατασταθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εμπίπτει στη Ζώνη Α απόλυτης προστασίας του όρους Υμηττού, όπως είχε χαρακτηριστεί με το ακυρωθέν ΠΔ του 2011. Παραβλέπει, ακόμη, ότι σχεδόν στο σύνολό του ο χώρος εμπίπτει, σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του (τότε) δήμου Αργυρούπολης, σε ευρύτερη έκταση που έχει χαρακτηριστεί ως Περιαστικό Πράσινο (ΦΕΚ 666Δ'/1994).

Προτιμάει να μετατρέψει μια ελεύθερη έκταση περιαστικού πρασίνου σε σκουπιδότοπο διαρκείας με ευρεία ακτίνα εξάπλωσης της ρύπανσης και άλλων οχλήσεων (οπτικής, κυκλοφοριακής, θορύβου) και σε επαφή με ζωντανό κομμάτι της πόλης, που για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους σημαίνει πλήγμα για την ποιότητα ζωής τους. Ο ίδιος ο δήμαρχος, φοβούμενος τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της πόλης, μιλάει για μια σύγχρονη εγκατάσταση, που δεν θα ενοχλεί και θα είναι προσωρινή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του κέντρου διαχείρισης απορριμμάτων. Το γνωστό "τροπάρι" των ανέξοδων υποσχέσεων, που μόνος στόχος τους είναι να αποκοιμίσουν το λαϊκό παράγοντα για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή, για να κάμψει τις αντιδράσεις, επικαλέστηκε και την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς ο υπάρχων σταθμός μεταφόρτωσης δεν είναι πιστοποιημένος, όταν γνωρίζουν όλοι ότι λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια εκεί και επί της δικής του διοίκησης και δεν έκανε τίποτα μέχρι που έγινε απαίτηση του επενδυτή!

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ελληνικού - Αργυρούπολης καλεί κάθε κάτοικο της περιοχής να μην αποδεχθεί τα σχέδια της δημοτικής αρχής και να αντιδράσει στη χωροθέτηση και υλοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών στην πόλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ