Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι καρέκλες» στο Θέατρο «Από Κοινού»

Με μεγάλη επιτυχία και κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού, που γέμισε το Θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4, Γκάζι), πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο «Οι καρέκλες».

Ο Ιονέσκο σχολιάζει και παρουσιάζει στα έργα του το παράλογο, το αδιανόητο και το παράδοξο από την καθημερινή τρέλα της πραγματικότητας. Αλλωστε, το θέατρο του παραλόγου είναι το θέατρο του παράλογου κόσμου μας.

H σκηνοθετική ματιά του Κοραή Δαμάτη και η υποκριτική δεινότητα της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου ανέδειξαν τον λόγο του Ιονέσκο. Και μέσα από τις «Καρέκλες» φαίνεται η κριτική του συγγραφέα στο καπιταλιστικό σύστημα, που αλλοτριώνει τη συνείδηση των ανθρώπων και τις σχέσεις τους. Με χιούμορ κρίνει τα σαθρά ιδανικά αυτού του συστήματος και σατιρίζει τους φορείς της εξουσίας.

Στις «Καρέκλες», οι δύο ηλικιωμένοι περιπλανώνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους, που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων, που δεν έρχονται, και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει το μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο... Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή, χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.

Παραστάσεις μέχρι 12 Απρίλη, κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, γκρουπ άνω των 30 ατόμων).

Τηλέφωνο: 211 4057249.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ