Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 1 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Αυταρχισμός και καταστολή από την κυβέρνηση - Μετατροπή των νησιών σε φυλακές της ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει μέτρα αυταρχισμού και καταστολής ενάντια στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου. Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, ως δυνάμεις κατοχής. Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν τα δάση της περιοχής. Το σχέδιο είναι αντιλαϊκό και συναντά καθολική αντίδραση. Η κυβέρνηση καταπατά τις λαϊκές ελευθερίες και το δικαίωμα διαμαρτυρίας. Οι διαμαρτυρίες προκαλούνται από τις αυταρχικές αποφάσεις της για την επίταξη εκτάσεων, προκειμένου να λειτουργήσουν κλειστές φυλακές - στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με την υλοποίηση της απόφασης θα συνεχιστεί το πρόβλημα του εγκλωβισμού τους στα νησιά. Πρόκειται για πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επαίσχυντης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός ενάντια στους νησιώτες ξεπέρασε κάθε όριο. Απόβαση των ΜΑΤ με αύρες «Αίαντες», χρήση χημικών και άλλων μέσων καταστολής.

Η κλιμάκωση της καταστολής στα νησιά, στο εργατικό κίνημα, στους φοιτητές, εξυπηρετεί την αστική τάξη, την ΕΕ, ΝΑΤΟικούς κύκλους, προς όφελος των γενικότερων συμφερόντων τους.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η καταστολή πρέπει να προβληματίσουν και τους αστυνομικούς, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής αφορά και τα δικά τους δικαιώματα. Ο αρχιαστυνόμος - υπουργός έδωσε κατευθύνσεις στους υπηρεσιακούς γιατρούς να μην τους χορηγούν άδειες ασθένειας, για να είναι διαθέσιμοι στο κατασταλτικό έργο. Ο ίδιος τους στέλνει παντού, αναλώσιμους, για να επιβάλλουν το «νόμο και την τάξη» στον «εχθρό λαό».

Ο αυταρχισμός και η καταστολή της κυβέρνησης δεν θα περάσουν.


Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ