Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε απολογία εκπαιδευτικός επειδή μοίραζε ανακοινώσεις

Στο στόχαστρο βάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών στο χώρο του σχολείου η ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση - παροχή εξηγήσεων» τον εκπαιδευτικό Μιχάλη Ρούσσο, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Η κλήση ήρθε μετά από αναφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου και της διευθύντριας του σχολείου προς τη Διεύθυνση ζητώντας ενέργειες εις βάρος του επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο το γράμμα του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές, μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τον εκπαιδευτικό σε απολογία με βάση τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων αν επιτρέπεται «εκπαιδευτικοί να μοιράζουν πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται «η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου».

Το γεγονός καταδικάζει η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η οποία κάνει λόγο για «πράξεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα της συνείδησης και της ελεύθερης έκφρασης των συναδέλφων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί που κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια και μπορούν να θέτουν ερεθίσματα προβληματισμού και περαιτέρω διερεύνησης στη νέα γενιά για μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής τους».

Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία και να σταματήσει κάθε διαδικασία κλήσης σε απολογία για τον εκπαιδευτικό ζητούν με ανακοίνωσή τους επίσης η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ