Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Σκανδαλώδης καθυστέρηση της διαδικασίας που οδηγεί σε εκφυλισμό

Με χαρακτηριστικά καθυστέρησης που αγγίζει τα όρια του εκφυλισμού της διαδικασίας, συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Παρά τις καθημερινές σχεδόν - πλέον - συνεδριάσεις του δικαστηρίου, η διαδικασία διαρκεί ελάχιστη ώρα, καθώς οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών προσέρχονται να αγορεύσουν με το ...σταγονόμετρο!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρξε συνεδρίαση που διήρκεσε μόλις 40' της ώρας, καθώς προσήλθε και αγόρευσε μόλις ...ένας δικηγόρος υπεράσπισης!

Επιπροσθέτως, από την άλλη μεριά, έγινε δεκτή από την έδρα του δικαστηρίου η δυνατότητα των συνηγόρων υπεράσπισης να αγορεύσουν ...εις διπλούν! Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τους έδωσε την ευχέρεια να αγορεύσουν σε δύο φάσεις: Αρχικά για τα επιμέρους αδικήματα στα οποία εμπλέκονται οι χρυσαυγίτες που εκπροσωπούν (π.χ. για το αδίκημα της συνέργειας στη δολοφονία Φύσσα) και - αφού ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος κύκλος αγορεύσεων! - να αγορεύσουν εκ νέου για το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ...

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η δίκη στις 20-4-2020 συμπληρώνει 5 χρόνια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ