Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Εισπρακτικός ο νέος κανονισμός λειτουργίας των χώρων Πολιτισμού

Καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την πολιτική της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, μετατρέπει τον δήμο σε επιχείρηση που κοστολογεί τις κοινωνικές ανάγκες, χτυπάει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μετατρέπει σε ακριβό εμπόρευμα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και φορτώνει στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών ακόμα περισσότερα οικονομικά βάρη, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακόμα ένα δείγμα αυτής της πολιτικής αποτελεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας των χώρων Πολιτισμού, που η διοίκηση χαρακτηρίζει «χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας και ελεύθερης διακίνησης και ανταλλαγής ιδεών και αισθητικών αντιλήψεων» και την ίδια ώρα επιβάλλει δυσβάσταχτα χαράτσια για τη χρήση τους.

Κοστολογεί τη χρήση τους σε πάνω από 300 και 400 ευρώ για τη μία φορά που θα το χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματικοί φορείς, οι ιδιώτες, οι ερασιτεχνικοί θίασοι και τα μουσικά σχήματα, οι θεραπευτικές δομές και τα πολιτικά κόμματα. Ακόμη και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του δήμου Παύλου Μελά θα πληρώνουν, αφού δικαιούνται μόνο τρεις χρήσεις δωρεάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι για έναν ερασιτεχνικό θίασο η «ελεύθερη διακίνηση» του έργου του κοστολογείται πάνω από 400 ευρώ αν χρησιμοποιήσει το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, πάνω από 200 ευρώ αν χρησιμοποιήσει το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», πάνω από 100 ευρώ αν χρησιμοποιήσει τον χώρο πολλαπλών χρήσεων στα Μετέωρα. Αν πάλι «τολμήσει» και πραγματοποιήσει παράσταση το Σαββατοκύριακο, τότε η «ελεύθερη διακίνηση» απελευθερώνεται ακόμα περισσότερο και η εκμίσθωση αυξάνεται κατά 50% από την αρχική τιμή...

«Ολα αυτά σε έναν δήμο που χαρακτηρίζεται από φοβερή έλλειψη πολιτιστικών χώρων, με συλλόγους, σχολεία και δημότες να μένουν "ορφανοί" και να αναζητούν σε άλλους δήμους χώρους προβολής του έργου τους ή να πληρώνουν αδρά από την τσέπη τους για να χρησιμοποιήσουν έναν ιδιωτικό χώρο. Δηλαδή, "εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι"», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει, αποτελεί ευθεία βολή στην ελεύθερη διακίνηση και ανταλλαγή ιδεών, αφού επιβάλλει για κάθε συζήτηση - συνέλευση - ημερίδα - δραστηριότητα πολιτικού, συνδικαλιστικού, συλλογικού φορέα την καταβολή υψηλού χρηματικού αντιτίμου. Ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν υποχωρεί, δεν φιμώνεται και καλεί το λαό, μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τους φορείς του, να μην επιτρέψει την εφαρμογή της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ