Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη στο «Studio»

Με δύο ταινίες συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα στο «Studio New Star art cinema» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής) στα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη.

«Το σημείο καμπής», η καλύτερη ταινία του Φρίντριχ Ερμλερ, βασισμένη στο σενάριο του Μπόρις Χρτσκοφ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον κινηματογράφο «Studio New Star art cinema» από σήμερα Πέμπτη, καθημερινά στις 18.00. Μια συναρπαστική ταινία για την υπεράσπιση του Στάλινγκραντ, για τη ζωή, το θάνατο, την προσδοκία, το φόβο και το θάρρος. Η ταινία έλαβε το μεγάλο βραβείο στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ακόμα, θα προβληθεί η ταινία «Και οι δήμιοι πεθαίνουν», σε σενάριο των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Φριτς Λανγκ, σκηνοθεσία του Φριτς Λανγκ και μουσική του Χανς Αϊσλερ. Είναι η μοναδική ιστορία του κομμουνιστή δραματουργού που συνάντησε τη μερική αποδοχή της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος και είναι βασισμένη σε ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στις 27 Μάη του 1942 στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας. Πρόκειται για τη δολοφονία του ναζί διοικητή της Πράγας, Χάιντριχ, γνωστότερου ως «δήμιου της Πράγας». Στην ταινία ξεχωρίζει η σύνθεση του Χ. Αϊσλερ «Το Τραγούδι της Κομιντέρν», που ντύνει το χορωδιακό του τέλους υπό τον τίτλο «Ποτέ συνθηκολόγηση». Η ταινία θα προβάλλεται από σήμερα έως την Κυριακή στις 21.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ