Τρίτη 17 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Συγκλονιστικό μήνυμα του Ντ. Κουλουσέφσκι

Στην Ιταλία, τη χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη από την επιδημία και όπου τα πάντα έχουν τεθεί σε καραντίνα, θέση για την κατάσταση παίρνουν και οι άνθρωποι του αθλητισμού. Με αναρτήσεις κειμένων και βίντεο στο διαδίκτυο, αθλητές και προπονητές όλων των σπορ προσπαθούν είτε να περάσουν το δικό τους μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας και πρόληψης, είτε να δώσουν κουράγιο.

Ανάμεσά τους εχωρίζει σαφώς το μήνυμα του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, παίκτη της Πάρμα (και από την επόμενη σεζόν της Γιουβέντους). Ο 20χρονος Σουηδός με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, με αφορμή την πανδημία, καλεί την ανθρωπιά να κατανικήσει το ρατσισμό και την ξενοφοβία, να δείξει το πρόσωπό της στους κατατρεγμένους των πολέμων και της δυστυχίας.

Οπως χαρακτηριστικά έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Σε αυτούς που τώρα έχουν 28 πακέτα μακαρόνια. Σε αυτούς που ψάχνουν στη μαύρη αγορά απολυμαντικό για τα χέρια. Σε αυτούς που σχεδιάζουν να διαφύγουν μαζί με τα παιδιά τους προς περιοχές που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Μην ξανακοιτάξετε ποτέ με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ