Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Σε κατάσταση χρεοκοπίας είναι από χτες και επίσημα ο Λίβανος μετά την παρέλευση επταήμερης περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή ευρωομολόγων συνολικής αξίας 1,2 δισ. δολαρίων. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χασάν Ντίαμπ αναζητά τώρα τρόπους αναδιάρθρωσης του χρέους που ξεπερνά τα 90 δισ. δολάρια (ίσο περίπου με το 160% του ΑΕΠ της χώρας).

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο γενικός γραμματέας καταδίκασαν τη δολοφονία κυανόκρανου του ΟΗΕ από το Μπουρούντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από παραστρατιωτική οργάνωση.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Στην αναβολή των προγραμματισμένων για τις 12 Απρίλη βουλευτικών εκλογών συμφώνησαν χτες οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου Στέβο Πεντάροφσκι εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού. Δεν όρισαν άμεσα νέα ημερομηνία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική Γερουσία συμφώνησε να παραταθεί για 75 μέρες η εφαρμογή του πλαισίου των δυνατοτήτων παρακολούθησης που έχουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ