Σάββατο 21 Μάρτη 2020 - Κυριακή 22 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν 9 χρόνια (22/3/2011) από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ. Η οικογένειά του, που δεν τον ξεχνά, τον θυμάται τώρα και πάντα με αγάπη και υπερηφάνεια για τους αγώνες του με το τιμημένο ΚΚΕ. Προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΑΛΙΣΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΟ Σερρών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Τα εγγόνια του Τάσος και Μαρία Αστερινού

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Γεννημένη το 1928 στο χωριό Μούζντροβο (Περιβόλι) Φθιώτιδας από οικογένεια αγωνιστών, πήρε μέρος στον αγώνα κατά των Γερμανών, εντάχθηκε στις γραμμές των ανταρτών και έγινε μέλος της ΕΠΟΝ. Κατόπιν εντάχθηκε στον ΔΣΕ, πέρασε από τη Σχολή Αξιωματικών και πολέμησε στην πρώτη γραμμή σε πολλές μάχες. Τραυματίστηκε, νοσηλεύτηκε στην Αλβανία και επέστρεψε στο μέτωπο.

Μετά την πτώση του Γράμμου, διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τους μαχητές του ΔΣΕ και από εκεί με σοβιετικά καράβια στην Οδησσό. Εγκαταστάθηκε στην Τασκένδη και παντρεύτηκε τον Σωτήρη Παπαγγελή, πολιτικό επίτροπο και δάσκαλο. Το 1963 μετακινήθηκε στη Βουλγαρία και το 1982 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής της πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη της τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 150 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

***

ΦΩΤΟ

Το Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσέφερε συμβολικά το ποσόν των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου - συναγωνιστή, αταλάντευτου κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ. Αθάνατος!

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου και πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης κέντρου Βύρωνα, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Μάρτη 2020 «έφυγε» από τη ζωή η ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Βασανίστηκε σκληρά γιατί ήταν κομμουνίστρια.

Η Ελένη, όμορφη στο σώμα και στην καρδιά, με πνεύμα και μάτια γεμάτα ιδανικά. Από ανθρώπων χέρια χτυπημένη, σε ξερονήσια εξορίας φυτεμένη. Μα αυτή ακλόνητη στου κόσμου την ανανδρεία, έριχνε σπόρους για δικαιοσύνη, ελευθερία. Και ας μην ήταν όπως ήθελε η ζωή της, έζησε πάντα με σημαία την ψυχή της. Σαν δέντρο ατάραχο παρά τις πίκρες που η ζωή της είχε φέρει, δρόσισε άλλους ώσπου τη φύσηξε του θανάτου τ' αγέρι.

Στη μνήμη της προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ ο ανιψιός της, Μπανάρας Κώστας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στους αγαπημένους μας ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ (φωτ.), ΔΗΜΗΤΡΗ (φωτ.) και ΜΑΝΩΛΗ, οι οποίοι έμειναν πιστοί στην ιδεολογία τους, στο πλάι του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Οι οικογένειες των αγαπημένων μας

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΠΑΥΛΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΡΕΤΕΑ και ΗΛΙΑ ΚΟΥΜΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
Θεόδωρος, Ρούλα, Ελένη Βρετέα

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΑΜΑΛΙΑΣ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, των ανιψιών μας ΑΜΑΛΙΑΣ (φωτ.) και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, και στη μνήμη των ΦΩΚΙΩΝΑ (φωτ.), ΣΤΡΑΤΗ (φωτ.) και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ (φωτ.) και ΣΙΡΟΚΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά μας, και όλων των αγωνιστών της επαρχίας Σελίνου Χανίων, προσφέρουν ο Περράκης Μιχάλης και ο Περράκης Γιάννης 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Παλλήνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τον Αχινό Φθιώτιδας, παλιού μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Αττικής τη δεκαετία του '80, προσφέρουμε στο κόμμα του, το ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Στυλίδας Φθιώτιδας.

Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδος

***

ΦΩΤΟ

Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 21 Μάρτη χωρίς τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΤΣΕΤΑ. Στη μνήμη του οι οικείοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ, που αγαπούσε το Κόμμα μας και «έφυγε» από τη ζωή στις 4/2/2020, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ραφήνας - Πικερμίου το ποσό των 100 ευρώ.

Η κόρη της Ασπασία Καμβούνια

***

Στις 28 Φεβρουαρίου έφυγε από την ζωή ο ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ από τον Αγιο Αθανάσιο Δράμας, πλήρης ημερών. Μέλος του ΚΚΕ πολλά χρόνια, τίμησε τον τίτλο αυτόν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, ο ανιψιός του Παρασχάκης Κυριάκος προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΤΕ Δράμας 50 ευρώ.


ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΦΩΚΙΩΝ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΦΩΚΙΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ

ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ (ΑΝΙΨΙΑ)
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ (ΑΝΙΨΙΑ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΕΡΑΝΤΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΕΡΑΝΤΕΣ

ΚΟΤΣΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΤΣΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΙΣΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΙΣΚΑΣ

ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ