Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεώργιος Μάτσος
Γεώργιος Μάτσος
Φωτ.

Στη μνήμη του Μακρονησιώτη αντιστασιακού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΟΖΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας», 15.000 δρχ.

Η συντρόφισσά του Ευθυμία Ρόζη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΑΦΙΩΤΗ, στελέχους του ΚΚΕ, οι γονείς του Παναγιώτης και Καλλιόπη Αλαφιώτη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λαυρίου, της οποίας ήταν χρόνια Γραμματέας, 15.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο το «Ριζοσπάστη».

Το μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 16 Δεκέμβρη, στις 9.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Λαύριο.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΝΕΟΚΟΣΜΟΥ ΗΛΙΑΔΗ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ.για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Βικτωρία Ηλιάδη

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ευγ. Μάτσου

** *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ (Σίφουνας) πολέμησε τους κατακτητές ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις τον «αντάμειψαν» με βασανιστήρια και 19 χρόνια φυλακή.

Βαρβάρα Χουνουζίδου
Βαρβάρα Χουνουζίδου
Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Δήμητρα Μπουρίκα πρόσφερε στη μνήμη του 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

* * *

Φωτ.

Ο Αστέρης και η Σοφία Σαπουνά προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 15.000 δρχ., μέσω ΝΕ Τρικάλων, στη μνήμη των γονιών τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΠΟΥΝΑ, ΣΑΒΒΑ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και των αδελφών του ΚΩΣΤΑ Π. ΣΑΠΟΥΝΑ, ο οποίος χάθηκε στην Κατοχή, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ Καραγιάννη - ΧΑΤΖΑΡΑ (φωτογραφία).

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΧΙΟΥΡΕΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των φίλων μου από τα παιδικά και φοιτητικά μας χρόνια ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΑΪΤΗ, πολιτικού μηχανικού, ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, δικηγόρου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΝΤΙΒΑ, καθηγητή, ΝΤΙΝΟΥ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ, νομικού, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, προσφέρω 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τάκης Χιουρέας, αντιστασιακός εκπαιδευτικός

* * *

Φωτ.

Στις 21 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΚΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Για την πατριωτική δράση του πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες στην Ικαρία και το Μακρονήσι.

Γιώργος Αργυρίου
Γιώργος Αργυρίου
Στη μνήμη του η γυναίκα του Σοφία και τα παιδιά του Χρήστος και Βούλα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού, 30.000 δρχ. και ο γαμπρός του Λεωνίδας Σούμπασης 20.000 δρχ.

* * *

φωτ.

Στις 7 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΖΕΝΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα παιδιά της Γιάννης - Ντίνα

Τα εγγόνια της Νίκος - Νατάσα

* * *

Ο Γιάννης Τζαβέλλας πρόσφερε, μέσω ΚΟ Αθήνας για την Οικονομική Εξόρμηση, 50.000 δρχ. στη μνήμη και για την ονομαστική γιορτή του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 29 Αυγούστου 1945 από Χίτες της περιοχής, της μητέρας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, η οποία πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964, της αδελφής του ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε στις 26 Μάη 1998.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗ, ΓΙΩΡΓΗ, ΠΕΤΡΟΥ, ΤΑΚΗ ΥΦΑΝΤΗ, ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗ, προσφέρουμε 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Βύρωνα.

Οικογένεια Νικ. Σγουμπόπουλου

* * *

Σταύρος Αλαφιώτης
Σταύρος Αλαφιώτης
Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, εκπαιδευτικού, ο οποίος κρατήθηκε 4 χρόνια στο στρατόπεδο Νταχάου Γερμανίας και επέστρεψε στην πατρίδα το 1945, η γυναίκα του Στέλλα και η κόρη του Δάφνη προσφέρουν 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, της θείας μας ΕΙΡΗΝΗΣ και του θείου μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πύργου Ηλείας της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας.

Ελένη - Γιάννης

* * *

Ο Κώστας Κολυβάς (Κάπας) προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη της γυναίκας του ΤΑΣΟΥΛΑΣ και στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, ο οποίος από μικρός πήρε το όπλο και πολέμησε τους κατακτητές σε πολλές μάχες και στη μάχη της Αμφιλοχίας. Για την πατριωτική δράση του, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς.


Θεόδωρος Χουνουζίδης
Θεόδωρος Χουνουζίδης

Νίκος Μπουρίκας
Νίκος Μπουρίκας

Κωνσταντίνος Ρόζης
Κωνσταντίνος Ρόζης

ΤΖΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΖΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ