Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διαδήλωση για το κλείσιμο της Βουλής

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν χτες κεντρικό δρόμο στην Ιερουσαλήμ, αψηφώντας τους αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία, λόγω πανδημίας, εκφράζοντας την οργή τους για την απόφαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να αναστείλει έως την επόμενη βδομάδα τις εργασίες της Βουλής (Κνεσέτ) και να κλείσει τα περισσότερα δικαστήρια με πρόσχημα την εξελισσόμενη κρίση.

Οι διαδηλωτές, αφού μπλόκαραν την κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικό δρόμο, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Οχι στη δικτατορία», «Η δημοκρατία κινδυνεύει». Φώναξαν συνθήματα σε βάρος του Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τον «εγκληματία πρωθυπουργό».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της 120μελούς Βουλής, Γούλι Εντελστάιν, ανακοίνωσε αναβολή των εργασιών της Κνεσέτ έως την επόμενη βδομάδα με αφορμή τα γενικότερα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, κάνοντας αναφορά στην απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων. Ωστόσο, το μέτρο «πάγωσε» τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να συζητήσει νομοσχέδιο που ζητά την απομάκρυνση του Νετανιάχου από το πρωθυπουργικό αξίωμα καθώς εκκρεμεί σε βάρος του δίκη για τρεις κατηγορίες διαφθοράς που έχει αναβληθεί για δύο μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ