Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Πανελλαδική συγκέντρωση την ερχόμενη βδομάδα

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Τρίτη, 18 Δεκέμβρη, προγραμματίζουν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ). Στη συγκέντρωσή τους, που θα γίνει έξω απ' τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2002, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας θα φορούν τις στολές τους, ενώ ανάλογη εκδήλωση προγραμματίζουν και για την επόμενη ημέρα (Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη) έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Τα βασικά αιτήματα αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών είναι η θεσμική αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας τους, ώστε «να διασφαλιζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας σε όλους τους κινδύνους που καραδοκούν καθημερινά και κυρίως στον κίνδυνο απώλειας της ζωής μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους. Επίσης, ζητούν την αποδοχή και την ψήφιση τροπολογίας, που αφορά στην άρση των αδικιών που προήλθαν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ορισμένων βαθμών των ένστολων εργαζομένων στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μάλιστα, χθες οι τρεις ομοσπονδίες - να σημειωθεί ότι εκπροσωπούν πάνω από 60.000 εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας - έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Σημίτη, ζητώντας του να παρέμβει προσωπικά και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, «αιτήματα ώριμα και αποδεκτά από την ελληνική κοινωνία». «Ειλικρινώς, οι τρεις ομοσπονδίες σάς διαβεβαιώνουν ότι δε θέλουν να βρεθούν μαζικά για μια ακόμα φορά στους δρόμους. Για το λόγο αυτό, προσφεύγουμε σε σας, αλλά και εκ νέου προς τις πολιτικές ηγεσίες των οργανισμών μας, μήπως και έχουμε απαντήσεις - λύσεις στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την εκδήλωση των διαμαρτυριών μας», καταλήγει η επιστολή των Ομοσπονδιών προς τον Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ