Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στην αντεπίθεση ο Σγουρός

Με ευθείες βολές του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιάννη Σγουρού προς τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» που είχαν να κάνουν τόσο με το γενικό σχεδιασμό όσο και με το «Σπίτι» του αθλήματος στη Νίκαια, έπεσε χτες η αυλαία της χρονιάς για την Ομοσπονδία Αρσης Βαρών.

Στην απολογιστική συνέντευξη, ο Γιάννης Σγουρός εξέφρασε κάποιους φόβους που αφορούν το έργο του Ολυμπιακού γυμναστηρίου άρσης βαρών στη Νίκαια, διευκρινίζοντας ότι δύσκολα θα είναι απόλυτα έτοιμο τον Απρίλη του 2003. Ετσι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, που ήταν να διεξαχθεί εκεί τη νέα χρονιά και να αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθεί τελικά σε άλλο στάδιο και πιθανότατα και σε άλλη πόλη. Παράλληλα, τόνισε ότι μεγαλύτερος προβληματισμός έχει να κάνει με τον περιβάλλοντα χώρο οποίος πρέπει να διαμορφωθεί καλύτερα, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του και για τον τρόπο πρόσβασης των θεατών στο γήπεδο, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία με λεωφορεία ή συρμός του ΜΕΤΡΟ που να φθάνει μέχρι εκεί.

Ο πρόεδρος της Αρσης Βαρών έριξε τις βολές του προς τον «Αθήνα 2004» ζητώντας από την Οργανωτική Επιτροπή να κάνει πιο συχνές τις συναντήσεις με την Ομοσπονδία παραπονούμενος ότι μια το χρόνο δεν αρκεί προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. «Γκρίνια υπάρχει, όταν δεν υπάρχει συνοχή και επικοινωνία. Ως Αρση Βαρών, για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε 5.000 εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όμως μέχρι τώρα η επικοινωνία μας περιορίζεται σε μία συνάντηση κάθε χρόνο. Δεν αρκεί κάτι τέτοιο. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα μίτινγκ κάθε μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βέβαια, το περίεργο είναι ότι παρά τα προβλήματα που ανέφερε στο τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες θα πάνε καλά (!!!).

Οσον αφορά το 2001 τόνισε ότι επιτεύχθηκε στο απόλυτο δεδομένου με βάση τα 86 μετάλλια που κατέκτησαν οι Ελληνες αθλητές-τριες σε διάφορες διοργανώσεις (παγκόσμιου και ευρωπαϊκού επιπέδου). Για την προγραμματισμό της νέας χρονιάς επισημάνθηκε ότι σημείο αναφοράς θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

Στη συνέντευξη παρών ήταν και ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών Χρήστος Ιακώβου, όπως και όλοι οι αθλητές των εθνικών ομάδων πλην του Πύρρου Δήμα.


Μπ. ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ