Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Οι αγρότες υπόσχονται «καυτή» συνέχεια

Οι αγρότες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη και προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου δικαιωθούν. Η τριήμερη κινητοποίηση στις πρωτεύουσες όλων των αγροτικών νομών της χώρας σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την προηγηθείσα κυβερνητική επιχείρηση για τη διαίρεση των αγροτών και τον εκφοβισμό τους. Οι αγρότες στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη έδωσαν ηχηρή απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβερνητικής προπαγάνδας με τη συμμετοχή τους και την κάθοδό τους με τα τρακτέρ στα συλλαλητήρια.

Στον κοινό παρονομαστή των ανακοινώσεων των αγροτικών συλλαλητηρίων βρίσκεται η αγωνία για το μέλλον το οποίο διαγράφεται δυσοίωνο μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα των μεσογειακών. Στη διαμόρφωση αυτών των εξοντωτικών τιμών συνέβαλε και η ελληνική κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της.

Για τρεις μέρες οι αγρότες με τα τρακτέρ τους είχαν κατακλύσει τις πλατείες των πόλεων και προχώρησαν σε πολύμορφες εκδηλώσεις, με στόχο όχι μόνο την προβολή των αιτημάτων τους, αλλά και τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συγκεντρωθούν για να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματά τους και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ