Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Παρέδωσαν είδη ιματισμού στους πρόσφυγες στο Κλειδί

Η δομή στο Κλειδί Σιντικής

© 2019 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔ

Η δομή στο Κλειδί Σιντικής
Είδη ιματισμού που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, μετά από σχετική πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σιντικής, παρέδωσε χτες στους πρόσφυγες στο Κλειδί αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) μαζί με την δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μαρία Ιωαννίδου, και τον πρόεδρο της κοινότητας Προμαχώνα, Σπύρο Λεωνίδα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σερρών, Κατερίνα Ποιμενίδου, κάλεσε τους συλλόγους και τα σωματεία του νομού να δυναμώσουν αυτή την προσπάθεια με αντίστοιχες δράσεις. Οπως είπε, «οι ταλαιπωρημένες γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά, τα νήπια που παίζουνε ανέμελα μέσα στο κρύο, οι νέοι άντρες που συνωστίζονται στα συρματοπλέγματα, είναι εικόνες που χαράσσονται βαθιά μέσα στο μυαλό μας. Μας κάνουν να σφίγγουμε ακόμη πιο πολύ την ψυχή μας, δίνοντας υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε γνωστό το δράμα της προσφυγιάς που ζούνε χρόνια τώρα. Είναι ανάγκη να καταργηθούν αυτές οι φυλακές».

Ο Σπύρος Λεωνίδας είπε ότι «οι άνθρωποι που ζούνε υπό αυτές τις συνθήκες μόνο ντροπή και πόνο μας προκαλούν (...) Οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Σιντικής, πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δέχτηκαν τη δημιουργία αυτής της άθλιας δομής - φυλακής δίχως να λάβουν υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων. Εμείς ζητήσαμε να μη γίνει φυλακή ούτε στο Κλειδί, ούτε αλλού στο νομό Σερρών, ούτε πουθενά στην Ελλάδα. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου και να πάνε στις χώρες όπου αυτοί έχουν επιλέξει. Δεν θέλουμε να γίνουμε η φυλακή της Ευρώπης».

Η Μαρία Ιωαννίδου κάλεσε το λαό να εντείνει την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, να δυναμώσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - μετανάστες και να απαιτήσει: Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Να δημιουργηθεί μέσα στη δομή ιατρείο εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιούνται έγκαιρα τα τεστ για τον κορονοϊό στους ανθρώπους της δομής. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες. Να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ