Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ισραηλινή επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Το θάνατο τουλάχιστον τριών Σύρων αμάχων, τον τραυματισμό άλλων τριών και σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια προκάλεσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας νέες αεροπορικές επιδρομές ισραηλινών βομβαρδιστικών στα περίχωρα της Δαμασκού.

Πρόκειται για την τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το τελευταίο δεκαήμερο. Η προηγούμενη σημειώθηκε μόλις την περασμένη βδομάδα κοντά στην πόλη Χομς. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι πέρα από τους τρεις Σύρους αμάχους σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις ένοπλοι φίλα προσκείμενοι στο Ιράν.

Οι Ισραηλινοί απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις νέες επιδρομές στη Συρία, που έχουν πολλές φορές καταδικαστεί τόσο από τη συριακή κυβέρνηση όσο και από τη ρωσική ως παράνομες που εντείνουν την αποσταθεροποίηση και τις συγκρούσεις στη χώρα. Ωστόσο, προχτές, ο Ισραηλινός απερχόμενος υπουργός Αμυνας, Ναφτάλι Μπένετ, υπαινίχθηκε ότι επίκεινται αεροπορικές επιδρομές επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην παρουσία ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και μαχητών της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» στη Συρία.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως μονάδες του αμερικανικού στρατού σε παράνομες εγκαταστάσεις που έχουν φτιάξει στην επαρχία Χασάκα συνέχισαν την ενίσχυση των δυνάμεών τους με περίπου 30 στρατιωτικά φορτηγά που πέρασαν τα ιρακινά σύνορα από την περιοχή Ουαλίντ μεταφέροντας πυρομαχικά και άλλα είδη ανεφοδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ