Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Λαϊκοί βάρδοι», ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Συνεχίζεται το αφιέρωμα του Δεύτερου Προγράμματος (103,7 και 102,9) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στους Πάνο Γεραμάνη, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Ακη Πάνου. Το αφιέρωμα βασίζεται στο αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και κυρίως στις εκπομπές των «Λαϊκών βάρδων». Οι «Λαϊκοί βάρδοι» ήταν η εκπομπή που παρουσίαζε επί 16 χρόνια ο Πάνος Γεραμάνης και φιλοξένησε περισσότερα από 235 πρόσωπα του μικρασιατικού, ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 18.00 θα μεταδοθεί εκπομπή που παρουσίασε ο Πάνος Γεραμάνης στους «Λαϊκούς βάρδους», λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ακη Πάνου, τον Απρίλη του 2000. Περιέχει εκτενή αποσπάσματα από τις εμφανίσεις του Ακη Πάνου στη μουσική σκηνή «Εννέα όγδοα», καθώς και σύντομη συνέντευξή του που αναφέρεται σ' αυτές.

Αύριο, Πέμπτη 30 Απρίλη, στις 18.00, θα παιχτεί μία έκτακτη εκπομπή του Πάνου Γεραμάνη από τον Απρίλη του 2005, αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην εκπομπή ακούγονται κάποια μέρη από μεγάλη συνέντευξη του Μπιθικώτση στον Π. Γεραμάνη, καθώς, μαζί με τον Καζαντζίδη, ήταν οι καλλιτέχνες που εγκαινίασαν τους «Λαϊκούς βάρδους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα την άνοιξη του 1990. Στις 19.00 ο Π. Γεραμάνης αυτοβιογραφείται μέσα από μονταρισμένα αποσπάσματα των αφηγήσεών του σε δύο εκπομπές της σειράς «Ο καλεσμένος του Δεύτερου Προγράμματος», σε παραγωγή Ε. Μεταλληνού.

Την Πρωτομαγιά στις 18.00 θα μεταδοθεί μία εκπομπή - ανθολόγιο με καλεσμένους του Γεραμάνη που είχε παιχτεί το Μάρτη του 1999, όταν οι «Λαϊκοί βάρδοι» συμπλήρωναν 9 χρόνια στον αέρα του Δεύτερου Προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ