Πέμπτη 30 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Εξοντωτικό χαράτσωμα των αγροτοκτηνοτρόφων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ελασσόνας πραγματοποίησαν χτες οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, με αφορμή τη νέα τιμολογιακή πολιτική άρδευσης στο δήμο, με την οποία εισήχθη ένα άδικο τεκμαρτό σύστημα τιμολόγησης, που εκτινάσσει το κόστος στα ύψη.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής τροποποιεί τα τέλη άρδευσης για την αρδευτική περίοδο 2020, προβλέποντας πως η βεβαιωθείσα χρέωση κατ' έτος, ανά καλλιέργεια και χρήση, θα γίνεται με βάση το στρέμμα και τον αριθμό των ζώων αντίστοιχα, και μάλιστα με προκαταβολή του τέλους άρδευσης ως εγγύηση! Με τον τρόπο αυτόν η δημοτική αρχή ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» και εξωθεί τους παραγωγούς να αφήσουν απότιστες δεκάδες στρεμματικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου, και διαβάστηκε το ψήφισμα των συλλόγων. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Βαλανίδας και Τσαριτσάνης, εκπρόσωπο από τον Αγροτικό Σύλλογο Ποταμιάς και τους προέδρους των Κοινοτήτων Μηλέας και Σαρανταπόρου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελασσόνας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και με δεδομένη την άρνηση της δημοτικής αρχής να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα, οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων αποφάσισαν να κλιμακώσουν με τη συλλογή υπογραφών στα χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ