Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές μισθών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην περικοπή των μισθών εργαζομένων σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες καλεί αύριο Τετάρτη η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων. Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. στα γραφεία εταιρείας που προχωρά στην παραπάνω πρακτική («Jure Law Firm») και θα συνεχιστεί στις 2 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών (Ομήρου 11).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχτεί η Επιτροπή Αγώνα, «σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες ("Jure Law Firm", Μούργελας - Δημητρόπουλος - Κωνσταντέλιας, "PnP Law Firm", Παπαδημητρόπουλος - Πουρνάρας), η εργοδοσία προχωρά σε οριζόντια μείωση των μισθών, συμψηφίζοντας την κρατική αποζημίωση των 600 ευρώ στην καταβολή του. Με απλά λόγια, ο μισθός των συναδέλφων δικηγόρων και ασκουμένων μειώθηκε οριζόντια κατά 600 ευρώ». Η Επιτροπή προειδοποιεί πως η πρακτική θα γενικευτεί σε δικηγορικές εταιρείες και μεγαλογραφεία και καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στην ίδια κατεύθυνση, έχει θέσει το ζήτημα στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΑ), ζητώντας να παρθεί απόφαση καταγγελίας κατά των εταιρειών που εφαρμόζουν το μέτρο αυτό.

«Ως εδώ! Δεν θυσιάζουμε το μισθό μας και τη ζωή μας στα κέρδη τους», τονίζει η Επιτροπή και σχολιάζει πως δίπλα στα άλλα αντεργατικά μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που νομοθέτησε η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες θέλουν να βάλουν χέρι και στο μισθό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ