Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρεις ρουκέτες «Κατιούσα» χτύπησαν χτες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτης, χωρίς να προκληθούν θύματα. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη της επίθεσης.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Σχέδιο χιλιάδων απολύσεων καταστρώνει η διοίκηση της καταριανής αεροπορικής εταιρείας «Qatar Airways» με αφορμή τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η καθήλωση των περισσότερων αεροπλάνων λόγω πανδημίας.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενας 24χρονος Αιγύπτιος, σκηνοθέτης επικριτικού βίντεο για τον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, πέθανε στη φυλακή. Φέρεται πως πέθανε πίνοντας «κατά λάθος» απολυμαντικό υγρό που μπέρδεψε με νερό.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Φάτου Μπενσούντα, ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης στη Λιβύη για εγκλήματα σε βάρος αμάχων στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Λίβυο δοτό πρωθυπουργό Φαγιέζ Σάρατζ και αυτές του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ που ηγείται του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού».

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Φωτιά που ξέσπασε χτες το πρωί σε ουρανοξύστη της περιοχής Αλ Νάχντα στο εμιράτο Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ατόμων. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σε λίγη ώρα και ξεκίνησε έρευνα για τα αίτιά της.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Η Ενωση Τραπεζών Λιβάνου (ABL) επέκρινε χτες το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 30 χρόνων, που παρουσίασε την περασμένη βδομάδα ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ, υποστηρίζοντας πως «θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη» των ξένων επενδυτών στο Λίβανο επειδή «παραμελεί εντελώς τον τραπεζικό τομέα». Ο πρόεδρος της Ενωσης, Σαλίμ Σφίιρ, μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερ» ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστούν οι δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα μέσα του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ