Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πέθανε ο αγωνιστής Ι. Γκοκτσέκ

Πέθανε χτες στην εντατική, όπου νοσηλευόταν, ο Τούρκος αγωνιστής Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, δυο 24ωρα αφότου διέκοψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε επί 323 μέρες. Είναι το δεύτερο μέλος του λαϊκού μουσικού συγκροτήματος «Γκρουπ Γιορούμ» που πεθαίνει (είχε προηγηθεί η μουσικός Χελίν Μπολέκ, στις αρχές Απρίλη, μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας) διεκδικώντας να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και να μπορούν να δίνουν συναυλίες. Ο Γκοκτσέκ είχε σταματήσει την απεργία πείνας γιατί, μετά την ανάπτυξη ενός μεγάλου κινήματος εντός και εκτός Τουρκίας, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να ξαναδίνει συναυλίες.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του αγωνιστή ήταν πολύ κλονισμένη. Μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Την ίδια ώρα, άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, που είναι στη φυλακή με κατηγορίες όπως ότι το συγκρότημα «Γκρουπ Γιορούμ» έχει «σχέσεις με την τρομοκρατία», συνεχίζουν την απεργία πείνας.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, που με την ανοχή έως και ενθάρρυνση από ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους οι οποίοι αγωνίζονται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ