Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας από την Μέρκελ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Σοβαρές κατηγορίες έναντι της Ρωσίας για κυβερνοεπίθεση στη γερμανική Βουλή το 2015, εξαπέλυσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μιλώντας χτες στη Βουλή μετά τα αποτελέσματα της έρευνας του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα. Η Μέρκελ έκανε λόγο για «σκληρά αποδεικτικά στοιχεία» για ρωσική συμμετοχή και μίλησε για «αποτρόπαιη» διαδικασία.

«Παίρνω αυτά τα πράγματα πολύ σοβαρά γιατί πιστεύω ότι η έρευνα έχει γίνει πολύ σωστά», είπε και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ειλικρινά: Με πονάει». Επίσης, μίλησε για μια στρατηγική «υβριδικού πολέμου» από τη Ρωσία, η οποία περιελάμβανε «αποπροσανατολισμό» και «παραποίηση γεγονότων».

Η καγκελάριος είπε ότι ήθελε να συνεχίσει να προσπαθεί για καλές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, αλλά εκτίμησε ότι έχει διαταραχθεί μια «αξιόπιστη συνεργασία». Οταν ρωτήθηκε για πιθανές συνέπειες κατά της Ρωσίας, η Αγκ. Μέρκελ αναφέρθηκε στο «δικαίωμα» της κυβέρνησής της να απαντά με «μέτρα» και κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκθεση των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας έχει στοιχεία για έναν «χάκερ», τον Ντμίτρι Μπάντιν, που φέρεται να εργαζόταν για τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ