Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επισπεύδει τις διαδικασίες για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

Την πρόθεση για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες να διεξαχθούν το Σεπτέμβρη ανακοίνωσε η ΓΓΑ. Οπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ, «η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους».

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχαν αρκετές εκκρεμότητες καθώς κανονικά οι εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εντούτοις, φέτος, υπήρξε αναβολή των Αγώνων του Τόκιο για το 2021, κάτι που έβαλε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο παράτασης των εκλογών για ένα έτος. Πολύ περισσότερο που και στον αθλητισμό το χτύπημα της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσε σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσεων. Παρ' όλα αυτά απ' ό,τι φαίνεται για μια ακόμη φορά μέλημα της κυβέρνησης είναι η παρέμβαση στα διοικητικά δρώμενα του αθλητισμού, προχωρώντας μάλιστα και σε fast track νομοθετικές διαδικασίες.

  • Σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις εκλογές στις ομοσπονδίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Γ. Βασιλακόπουλος, έκανε λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου και πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει το αθλητικό κίνημα με πιστοποιητικά αναγνώρισης και παράνομες μεθοδεύσεις.
  • Το θέμα των εκλογών στις ομοσπονδίες και η επερχόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για το ζήτημα αναμένεται να συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την Τρίτη 19 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ