Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Προχωράνε τα ρωσικά επιχειρηματικά σχέδια

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Για την ενίσχυση της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» Ρωσίας - Σερβίας και πιο συγκεκριμένα για την επέκταση των επιχειρηματικών σχεδίων σε Ενέργεια, σιδηροδρομικές μεταφορές και υψηλές τεχνολογίες συνομίλησαν την Πέμπτη το βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σέρβος ομόλογός του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία, με στρατηγικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, αναπτύσσοντας αντίστοιχες οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές σχέσεις.

Επιπλέον, ο Βούτσιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που παρείχε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και αναφέρθηκε στους Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς «που βοήθησαν σταθερά στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού», αναλαμβάνοντας «τον έλεγχο της κατάστασης σε μεγάλες εστίες μόλυνσης». Εξάλλου η «διπλωματία της πανδημίας» από όλες τις χώρες είχε εκτός των άλλων και συγκεκριμένες γεωπολιτικές στοχεύσεις.

«Η Σερβία έχει το προνόμιο να έχει έναν ειλικρινή φίλο, όπως η Ρωσία, και οι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης είναι τιμή για μένα», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του Σέρβου Προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ