Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με την Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών

Συνάντηση με το ΔΣ της Πανθεσσαλικής Ενωσης Επαγγελματιών Μουσικών, που εκπροσώπησαν ο Στέφανος Βαλάσης και η Μαρία Μπέλλου, είχαν τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των μουσικών που επιδεινώθηκαν με την πανδημία. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκαν στα 50 ένσημα που χρειάζεται ο μουσικός κάθε χρόνο για να παίρνει το επίδομα και ζητάνε να μειωθούν στα 15 προκειμένου να μπορεί να το παίρνει η πλειοψηφία των μουσικών. Μίλησαν για τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παίρνουν το επίδομα όλοι οι μουσικοί, όσο διαρκεί ο επαγγελματικός αποκλεισμός λόγω πανδημίας. Αναφέρθηκαν στους συναδέλφους τους που δουλεύουν με «μπλοκάκι», ζητώντας να μην πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές όσο διαρκεί η κρίση χωρίς να χάσουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και διεκδικούν από δήμους και Περιφέρεια να ενισχυθούν με κάθε τρόπο.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε πως είναι γνωστό ότι όλοι οι κλάδοι και γενικότερα των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού με δουλειά χωρίς υποτυπώδη δικαιώματα. Η πανδημία διόγκωσε στο έπακρο αυτά τα προβλήματα, καθώς διακόπηκαν όλες οι δραστηριότητες στον κλάδο τους, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των εργαζομένων να μην έχουν εισόδημα, ενώ η μεγάλη μερίδα των δοκιμαζόμενων καλλιτεχνών δεν έλαβε ούτε καν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις των σωματείων τους, στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους και υιοθετεί τα δίκαια αιτήματα για άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης για το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ