Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διεκδικώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης του αθλητισμού την επομένη της πανδημίας και των συνεπειών που είχε, αθλητικά σωματεία από την Αττική πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 12 μ. κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20). Η κινητοποίηση έρχεται μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις της ΓΓΑ για τις αθλητικές επιχορηγήσεις του 2020, οι οποίες είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κάτι που αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα για Ομοσπονδίες, Σωματεία και αθλούμενους.

Τα αθλητικά σωματεία της Αττικής εκφράζουν την αγωνία τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις οριακές καταστάσεις τις οποίες εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Αποτέλεσμα φυσικά των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στον αθλητισμό από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενώ στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση ενόψει της σημερινής κινητοποίησής τους τα αθλητικά σωματεία της Αττικής, τα νέα δεδομένα καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του αθλητισμού από την πολιτεία προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, ενώ ζητούν επίσης στήριξη στους προπονητές, στους αθλητές και τους εργαζόμενους στα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ