Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις για απολύσεις και Εργασιακά
  • Την επαναπρόσληψη συναδέλφου που απολύθηκε άδικα και προσχηματικά απαιτεί το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Eurodrip» στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει ότι την ώρα που η εργοδοσία επικαλείται «μειωμένη παραγωγή», η εντατικοποίηση χτυπάει «κόκκινο», ενώ ακόμα και την ίδια μέρα της απόλυσης έγιναν προσλήψεις προσωπικού. Διεκδικεί, τέλος, την πρόσληψη προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Την απόφαση πολλών μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου να ανοίξουν τα καταστήματά τους και την τακτική δεκάδων ακόμα επιχειρήσεων να δίνουν με το ζόρι ρεπό και άδεια στους εργαζόμενους για την αργία του Αγίου Πνεύματος καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Θυμίζει ότι με βάση απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης το 2002 που παραμένει σε ισχύ, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Ανοιχτή σύσκεψη - συγκέντρωση για τους εργάτες γης, Ελληνες και μετανάστες, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Τρίτη 9 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία. Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΚ Νάουσας, σε συντονισμό με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργατών γης.
  • Την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην πυροπροστασία απαίτησε αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο συνάντησης την περασμένη Πέμπτη. Το αίτημα αφορά εργαζόμενους στην πυροπροστασία, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δασεργάτες, δασολόγους, δασοπόνους, ειδικούς δασοπροστασίας, χειριστές, διοικητικούς, καθώς «τρέχει» από 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος 2020 και οι υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες. Οπως σημειώνει όμως η ΟΣΕΑΔΕ, οι εργαζόμενοι «για τα παραπάνω αιτήματα λάβαμε αρνητικές απαντήσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ