Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Χοιρινό με μέλι!

Μερικοί χόρτασαν από τη γαλοπούλα, από άλλα διάφορα πολλά και περίπλοκα φαγητά. Λέμε να φτιάξουμε ένα μπούτι χοιρινό στο φούρνο, ένα μπούτι που ίσως η σάλτσα του ξενίσει τον ελληνικό ουρανίσκο. Ας το δοκιμάσουμε όμως, δεν πρέπει να έχουμε έμμονες ιδέες. Τι θα χρειαστούμε; Ενα μπούτι χοιρινό έως 4 κιλά, ένα κιλό καρότα, δυο μικρά μπρόκολα, ένα κιλό πατάτες, 800 γραμ. κάστανα, γαρίφαλα, 8 κουταλιές μέλι, πέντε κουταλιές μουστάρδα και τρία λίτρα ζωμό κότας. Επίσης λάδι, τρεις κουταλιές βούτυρο, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Θα προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα πλύνουμε και θα καθαρίσουμε τα λαχανικά, θα κόψουμε σε ροδέλες τα καρότα, σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και θα χαράξουμε τα κάστανα. Θα καθαρίσουμε τις μικρές στρογγυλές πατάτες. Θα βάλουμε το μπούτι του χοιρινού σε ένα οβάλ πιρέξ και θα του βάλετε στο δέρμα του γαρνιτούρα από γαρίφαλα. Με ένα πινέλο το πασαλείφετε με μουστάρδα και από πάνω το περιχύνετε με το μέλι. Προσθέστε λίγο λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θα το αφήσουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για τέσσερις ώρες. Στις δύο ώρες θα βάλουμε τις πατάτες έτσι ώστε να αργοψηθούν. Στο τέλος του ψησίματος θα βγάλουμε το αλουμινόχαρτο και θα το αφήσουμε μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα. Οταν είναι όλα έτοιμα, ξεφλουδίζετε τα κάστανα, τα ανακατεύετε με λίγη σάλτσα από το χοιρινό και τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ