Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή της ΕΕ!

Σύσκεψη - συζήτηση στη Μαλακάσα για το Προσφυγικό και τις θέσεις του Κόμματος

«Να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή της ΕΕ - Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ωρωπού Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων σε δύο δομές στην περιοχή της Μαλακάσας και τις διαμαρτυρίες κατοίκων που απαιτούν τον άμεσο απεγκλωβισμό τους.

Παρεμβαίνοντας σε αυτές τις εξελίξεις μάλιστα, η Οργάνωση του Κόμματος καλεί τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής σε σχετική σύσκεψη - συζήτηση το Σάββατο 13 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στο κτίριο της Κοινότητας Μαλακάσας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής του Κόμματος.

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει ότι η πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση της κυβέρνησης σε βάρος της ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής «αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην προσπάθειά της να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών». Αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων από τις χώρες τους, αλλά και για τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα.

Και σημειώνει ότι ειδικά για την περιοχή της Μαλακάσας «τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής ζούμε τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού. Από τη μια γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι ζουν σε κοντέινερ και σκηνές, χωρίς ίχνος μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, σε άθλιες συνθήκες. Από την άλλη, στο δήμο μας, οι υπάρχουσες δομές υγείας και καθαριότητας, αθλητισμού και άλλα δεν είναι αρκετές για την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων των κατοίκων, πόσο μάλλον για ακόμη 4.000 άτομα».

Η ΚΟ Ωρωπού σημειώνει για τη στάση του δημάρχου, που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν είπε λέξη για τις κυβερνητικές ευθύνες. Στάθηκε μόνο στις συνέπειες που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, κρύβοντας τις αιτίες, πράγμα που αντικειμενικά αφήνει έδαφος σε όσους θέλουν να χύνουν ξενοφοβικό δηλητήριο. Η απόφαση της κυβέρνησης, που ταυτίζεται με την πρόταση της δημοτικής αρχής Ωρωπού, για συνέχιση της λειτουργίας και των δύο δομών ως "ελεγχόμενων", θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς όχι μόνο δεν δίνει καμιά λύση στα ήδη οξυμένα προβλήματα, αλλά εντείνει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας».

Καλεί τέλος το λαό της περιοχής να παλέψει ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να καταργηθούν οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από την περιοχή μας και για τη μετάβασή τους στις χώρες τελικού προορισμού τους. Για να κλείσει η νέα δομή - φυλακή τους αίσχους προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα. Για την απεμπλοκή των ΜΚΟ από τη διαχείριση του Προσφυγικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ