Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις θάνατοι συνδέονται με γιατρό - μαϊμού

Συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής 47χρονος ο οποίος υποδυόταν τον γιατρό και εξαπατούσε ασθενείς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά και ένας ενήλικας. Ο άνδρας συνελήφθη για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μέθοδος που ακολουθούσε ο 47χρονος ήταν η εξής: Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν - είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα - σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους συνιστούσε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Η «θεραπεία» περιλάμβανε σκευάσματα με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα - αποστάγματα και, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπατήθηκαν εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις. Μάλιστα, σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ. Εχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ