Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάηκε μεγάλη δασική έκταση στο Μαρτίνο

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε δασική έκταση στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Στον τόπο επιχείρησαν αρχικά 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα σε δύο μέτωπα, ένα προς τη Λάρυμνα και ένα προς το Μαρτίνο, κινούμενη το απόγευμα προς την Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών, απειλώντας να περάσει την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς το Μαρτίνο.

Κάποια στιγμή, όμως, οι φλόγες υπερκέρασαν την Εθνική Οδό. Στην Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπήρχαν πυκνοί καπνοί και είχε κλείσει προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα. Η διακοπή της κυκλοφορίας ήταν από την 125,7 χθ Α.Κ. Μαρτίνου έως και την 115 χθ Κάστρου Βοιωτίας και διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Γύρω στις 6 το απόγευμα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούσαν 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Την επιχείρηση συνέδραμαν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της Τοπικής Διοίκησης.

Ακόμα, σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι, στον δήμο Δυτικής Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 25 πυροσβέστες και εφτά οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Συναγερμός, εξάλλου, σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πολύ κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κάτι που ανησύχησε τις αρχές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για την τέταρτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα σε μία μέρα στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ