Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ
Για λογαριασμό του στρατού ή της CIA δούλευε ο «αποστολέας» του άνθρακα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οπως φαίνεται όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» - μεταξύ αυτών σαφέστατα και η κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους! - γνωρίζουν επ' ακριβώς ποιος Αμερικανός επιστήμονας - και ενδεχόμενα «ποιοι» πίσω απ' αυτόν... - έστελνε τις επιστολές με άνθρακα...

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Αμερικανό επιστήμονα που έχει εργαστεί σε προγράμματα που διενέργησε και χρηματοδότησε στο παρελθόν (έως και πριν από πέντε χρόνια...) είτε ο αμερικανικός στρατός είτε... η «πανταχού παρούσα» CIA.

Χτεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου ABC αναφέρει ότι η λίστα υπόπτων Αμερικανών επιστημόνων που εξετάζουν οι πράκτορες του FBI περιλαμβάνουν έως και 200 άτομα, που εργάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε μυστικά προγράμματα του στρατού στο Ερευνητικό Κέντρο Μολυσματικών Ασθενειών στο Φρούριο Ντέτρικ στην έρημο της Γιούτα και σε μυστικές εγκαταστάσεις στο Μπατέλ του Οχάιο, που έφτιαχνε για λογαριασμό της CIA το συγκεκριμένο είδος άνθρακα (τύπου Ames) που βρέθηκε σε επιστολές προς τη Γερουσία και είχε υποστεί επεξεργασία ώστε να προκαλεί αναπνευστικής μορφής άνθρακα στα υποψήφια θύματά τους.

Το ABC μετέδωσε πως οι πράκτορες του FBI θεωρούν ότι ο βασικότερος ύποπτος είναι ένας επιστήμονας που εργαζόταν στη μυστική μονάδα «έρευνας» του άνθρακα στο Μπατέλ του Οχάιο και ο οποίος λέγεται πως είχε απειλήσει αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη πως θα χρησιμοποιήσει τον άνθρακα. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται πως ήταν δυσαρεστημένο γιατί είχε διωχτεί δύο φορές απ' το συγκεκριμένο «ερευνητικό» πρόγραμμα...

Ωστόσο, δημοσιογράφος του ABC υποστήριξε πως μετά από επικοινωνία με τον ύποπτο, ο τελευταίος διέψευσε πως χρησιμοποίησε τον άνθρακα ως τρομοκρατικό όπλο και πως απολύθηκε απ' το «ερευνητικό» πρόγραμμα του Μπατέλ στο Οχάιο. Πρόσθεσε μάλιστα πως δέχτηκε επισκέψεις πρακτόρων του FBI... λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη (!) και πως αυτοί προέβησαν σε κατ' οίκον έρευνες προχωρώντας στην κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και άλλων υλικών που είχε στο γραφείο του σπιτιού του.

Σύμφωνα, πάλι, με την ειδική σε θέματα βιολογικών όπλων και προεδρεύουσα της αρμόδιας «Επιτροπής της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων», Μπάρμπαρα Χατς Ρόζενμπεργκ, η λίστα των υπόπτων είναι κατά πολύ μικρότερη «και σίγουρα δεν περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα άτομα».

«Θεωρώ πως η κυβέρνηση γνωρίζει ποιος ή ποιοι είναι πίσω απ' τις επιθέσεις μέσω των επιστολών με άνθρακα, και εάν δεν το γνωρίζει επακριβώς, κοντεύει να το μάθει», δήλωσε η Δρ. Ρόζενμπεργκ στην εφημερίδα «Χρονικά του Σαν Φραντσίσκο». Η ίδια μάλιστα θεώρησε «κόλαφο» (για την ασφάλεια των μυστικών προγραμμάτων του στρατού και της CIA για τα βιολογικά όπλα) το πολύ πιθανό, όπως είπε, ενδεχόμενο να αποδειχθεί τελικώς πως ο ένοχος για την αποστολή των επιστολών με άνθρακα ήταν Αμερικανός επιστήμονας που εργαζόταν σε κρατικά προγράμματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ