Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η δίκη του φασιστοειδούς της «Κρυπτείας»

Ξεκίνησε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας η δίκη του καθηγητή Παν. Παπαγιάννη, που φέρεται ως ιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία». Δικάζεται για σειρά αδικημάτων και επιθέσεων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εις βάρος προσφύγων, μεταναστών, μη κυβερνητικών οργανώσεων κ.ά. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα, κατόπιν δικογραφίας που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, για αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα κατά την τριετία 2017-2019 (αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατ' εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ' εξακολούθηση, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους κατ' εξακολούθηση κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τηλεκάρτα με την οποία είχε γίνει απειλητικό τηλεφώνημα σε ΜΚΟ, σακίδιο πλάτης και μπουφάν που φορούσε ο ύποπτος του εμπρησμού της Αφγανικής Κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάρτη του 2018. Φέιγ βολάν της φασιστικής οργάνωσης και χειρόγραφες σημειώσεις της «Κρυπτείας» που είχαν σταλεί σε ιστοσελίδες κ.ά.

Η φασιστική συμμορία είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια και γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας το 2018, αναλαμβάνοντας με τηλεφώνημα σε εφημερίδα την ευθύνη. Μέλη της είχαν επιχειρήσει να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Τα φασιστοειδή της «Κρυπτείας» είχαν την ευθύνη για τον δολοφονικό εμπρησμό που κατέστρεψε τα λιγοστά υπάρχοντα των Μπαγκλαντέζων μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, τον Ιούνη 2018 και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Είχαν αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση 30 ατόμων στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, απειλώντας με κείμενό τους για νέες επιθέσεις. Κατά την επίθεση, τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ η ομάδα των φασιστοειδών τράπηκε σε φυγή. Με τηλεφώνημα από απόκρυψη στα γραφεία τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης, ανέλαβε επίσης την ευθύνη για το γκρέμισμα στη Θέρμη μνημείου των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου την περίοδο 2012 - 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ