Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους

Εκτακτη επιχορήγηση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αχαΐας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής της επιχορήγησης ζητά με Ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού το ΚΚΕ. Πιο αναλυτικά οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης που υπογράφουν την Ερώτηση, σημειώνουν:

«Η Αχαΐα και ιδιαίτερα η πόλη της Πάτρας έχει μια πλούσια παράδοση με ζωντανούς Πολιτιστικούς Συλλόγους σε όλα τα Διαμερίσματα, σχεδόν σε κάθε γειτονιά και στα χωριά, με πολιτιστική δραστηριότητα συνεχή, στην οποία συμμετέχουν και συσπειρώνονται όλο και περισσότεροι, ιδιαίτερα νέα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πάτρας αποτελούν, ιδιαίτερα για τη νεολαία των λαϊκών συνοικιών, πνεύμονα δημιουργίας σε όλα σχεδόν τα πεδία της τέχνης, με ιδιαίτερη συμβολή στη διαμόρφωση σφαιρικής προσωπικότητας. Είναι ανεκτίμητη η προσφορά τους επίσης για να μην επικρατήσει κλίμα φόβου, απελπισίας, πανικού ή παραίτησης στις νέες δύσκολες συνθήκες με την πανδημία στα λαϊκά στρώματα της Πάτρας.

Ολοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έχει οξυνθεί δραματικά, λόγω κορονοϊού και των ιδιαίτερων - απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να παίρνουν για οποιαδήποτε πολιτιστική δραστηριότητα. Οι περισσότεροι στεγάζονται σε χώρους με ενοίκιο και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Ερωτάται η κ. υπουργός,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, έτσι ώστε να ενισχύσει με έκτακτη επιχορήγηση τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αχαΐας για να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την πολιτιστική τους δραστηριότητα και την ανεκτίμητη προσφορά τους στο λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Τι χρονοδιάγραμμα θα μπει για την έκτακτη αυτή επιχορήγηση, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι επείγουσες, ιδιαίτερα μπροστά στο δύσκολο αυτό καλοκαίρι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ πολιτικό άνοιγμα για να φτάσει παντού η πρόταση διεξόδου του Κόμματος (2024-01-20 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η συμμετοχή στην κοινή δράση από δεκάδες σωματεία και φορείς (2022-02-23 00:00:00.0)
Νέα αγωνιστική πρωτοβουλία κατά της ανεργίας στις 25 Ιούνη (2017-05-28 00:00:00.0)
Σύσκεψη φορέων για την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας (2017-05-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος (2015-11-11 00:00:00.0)
Παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας (2015-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ