Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
Η Σύνοδος του Λάακεν πέρασε στην Ιστορία

Αφού μας σερβίρισαν στο πιάτο τα περιττώματα του Ευρωστρατού, έρχονται τώρα, χωρίς τσίπα, να μας πουν ότι ο Ευρωστρατός δεν αναλαμβάνει τη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων έναντι του τουρκικού επεκτατισμού. Η ιστορία της αλλαγής των ανάλογων άρθρων στο καταστατικό του ΝΑΤΟ και της Δυτικο - Ευρωπαϊκής Ενωσης επαναλαμβάνεται σε πείσμα της εν Ελλάδι ευρω-ενωσιακής πρακτορίλας. Μας αποκαλύπτουν την πιθανότητα να σταλούν Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν για...«ειρηνικούς» πάντα σκοπούς. Αλλωστε κάτι λέγεται και για την ανεύρεση απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ευρωστρατός, Ευρωτρομονόμος, Ευρωαστυνομία, Ευρωχαφιέδες, στην υπηρεσία της ευρωενωσιακής κεφαλαιοκρατίας. Ολοι προσκυνούν το Μολώχ της υπέρτατης θεϊκής εντολής: Το «EURO». Η ευρωκασέλα του ευρωτσιφούτη πρέπει να γεμίσει με τις νομισματικές ευρωδιαιρέσεις των χάρτινων και μεταλλικών ευρωχερουβείμ.

Ευρω-στρατός, Ευρω-αστυνομία, Ευρω-δικαιοσύνη με νέους νόμους βγαλμένους από παλιά ξεχασμένα κιτάπια έρχονται να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό κι εξωτερικό εχθρό στο όνομα μιας κατασκευασμένης τρομοκρατίας. Μετά από τρεις χιλιάδες χρόνια αρχαίας ελληνικής παιδείας και φιλοσοφικής ενόρασης, μετά την αναγεννησιακή σκέψη των Εγκυκλοπαιδιστών που σήμανε τη νεκροκαμπάνα του Μεσσιανισμού, μετά από εκατόν πενήντα χρόνια συγγραφικού έργου των Κ. Μαρξ και Φ. Εγκελς, οι βρικόλακες του Αδη χτυπούν την πόρτα της Ιστορίας οπλισμένοι με τα όπλα του ολέθρου. Η μοναδική Γαλλική Επανάσταση των αβράκωτων, των Γιακωβίνων του Ροβερσπιέρου, του Ζαν - Ζιστ και του Μαρά δολοφονείται από τους απογόνους της γαλλικής αστικής τάξης. Η νέα Βαστίλλη δείχνει να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα μακρινά παιδιά των Γαβριάδων του επαναστατημένου Παρισιού και των μαχητών της Παρισινής Κομμούνας. Η Μεγάλη Αμερικανική Επανάσταση, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, δείχνουν να μεταβάλλονται σε νεκροθάλαμο από την αμερικανική αστική τάξη για να υποδεχτούν τα τέκνα του φιλελεύθερου, ριζοσπαστικού, επαναστατικού αμερικανικού εργατικού κινήματος. Μια ομολογημένη προσπάθεια γίνεται από τη Μαύρη Διεθνή του Κεφαλαίου να δολοφονήσει κάθε επαναστατική παράδοση του ειρηνιστικού, γυναικείου, νεολαιίστικου κι αντιφυλετικού κινήματος. Για μια ακόμη φορά, η ευρωπαϊκή αστική τάξη προδίνει την ίδια την εθνική της κουλτούρα και παραδίνει τους λαούς της σε ένα νέο σφαγείο που θα μετατρέψει το αίμα σε χρυσό.

Για εκείνους που αρέσκονται στη φιλελεύθερη αστική υποκρισία και στον αγοραίο καθωσπρεπισμό, στους κάθε λογής «εστέτ» που δε θέλουν να καταλάβουν την εγκληματική μοίρα που ετοιμάζουν για την Ευρώπη οι ευρω-ενωσίτες αφέντες, τους λέω καθαρά: «Κύριοι, κοιτάξτε, αν μπορείτε, τη γενοκτονία που ασκούν οι Ισραηλίτες πάνω στα παιδιά της Παλαιστίνης. Κοιτάξτε τα τεθωρακισμένα, τους πυραύλους και τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν για να δολοφονούν τα αμούστακα παιδιά με τις σφεντόνες. Οταν μπορέσετε να τα δείτε αυτά, τότε θα έχετε μπροστά σας τη μελλοντική εικόνα του νέου ευρωπαϊκού πολέμου, σε μεγέθυνση. Θα είναι ο πόλεμος που ετοιμάζει η ευρω-ενωσιακή ολιγαρχία πάνω στο σώμα των ευρωπαϊκών λαών και κυρίως στο σώμα του ευρωπαϊκού προλεταριάτου».

Τόσο ο Μαρξ, όσο κι ο Εγκελς, επέμεναν στην εποχή τους, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ιστορία πολέμων κι επαναστάσεων. Ετσι, επαναλάμβαναν στις συνθήκες ανάπτυξης του καπιταλισμού τις ρήσεις του Ηράκλειτου «Πόλεμος πατήρ πάντων» και «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει». Αλλωστε η αρχαία ελληνική σκέψη ήταν φύση και θέση αρνητική προς κάθε μορφή αιωνιότητας. Γι' αυτό κι επαναλάμβαναν ότι «μόνο αιώνιο είναι το συνεχές αναγεννώμενο». Συναντήσεις της Μαύρης Ευρω-ενωσίτικης Διεθνούς θα γίνουν κι άλλες. Κάθε φορά όμως, με τα μέτρα ασφάλειάς τους, θα δείχνουν το συνεχή φόβο που τους διακατέχει. Είναι όπως με την τάξη των ευγενών στο Μεσαίωνα.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ