Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΛΑΡΙΣΑ
«Δεν χαρίζουμε κανέναν, παλεύουμε για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»

Πολύμορφη δραστηριότητα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»
Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»
Με την πολύμορφη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιούνη, ανέδειξαν τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, έστειλαν το μήνυμα ότι η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όσους τη θέλουν με θολωμένο μυαλό, και ανέλυσαν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Λάρισας, και τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, επισκέφτηκε τη θεραπευτική κοινότητα «Εξοδος» του ΚΕΘΕΑ, όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνό της, Σωτήρη Μπουντή. Επισκέφτηκαν ακόμα το «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας», όπου συναντήθηκαν με τον Σωτήρη Λαϊνά, Συντονιστή Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Στις επισκέψεις αυτές αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού και την υποχρηματοδότηση στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλες δομές. Ο Π. Κατηφές αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση του ΚΚΕ με την οποία αναδεικνύει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν. Το ΚΚΕ, τόνισε, έχει ως επιδίωξή του τη συχνή και συστηματική ανταλλαγή απόψεων με τους ανθρώπους των δομών αυτών και διαχρονικά στηρίζει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ, άλλων δομών και των εργαζομένων τους, με πρωτοβουλίες στη Βουλή αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία.


Το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Λαμπρούλη πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ όπου συμμετείχαν πάνω από δέκα ομάδες και ταυτόχρονα δεκάδες άλλοι μαθητές ήταν εκεί, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να μάθουν τις θέσεις της ΚΝΕ.

Η μέρα έκλεισε με συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ και τις εξελίξεις στο κοινωνικό ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, στην οποία μίλησαν ο Π. Κατηφές και η Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών.

Ο Π. Κατηφές τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Κόμμα έχουμε σταθερά στις ιεραρχήσεις μας την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τον τρόπο ζωής που αυτή συμβολίζει. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η δική μας αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνικής ζωής θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλει τον άνθρωπο πρωταγωνιστή και παραγωγό του κοινωνικού πλούτου, αλλά και ενεργό πρωταγωνιστή στον έλεγχο της ίδια της ζωής όλης της κοινωνίας. Επιλέξαμε να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζοντας τη συζήτηση για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, γιατί εκτιμάμε ότι κλιμακώνονται αρνητικές εξελίξεις με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα των ναρκωτικών και έχει στέρεα πατήματα, ώστε με συναίνεση να κλιμακωθούν η ανοχή και ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά».

Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαμπρούλη
Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαμπρούλη
Η Λ. Μαλάμη στην παρέμβασή της στάθηκε στη συζήτηση που ανοίγει γύρω από την κάνναβη, σημειώνοντας: «Δεν τίθεται ζήτημα διάκρισης σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά για εμάς. Το ζήτημα των ουσιών δεν είναι ατομικό, αλλά πρώτιστα κοινωνικό. Επομένως, η λύση του δεν μπορεί να έγκειται στην καταστολή απέναντι στους χρήστες, αλλά στην πάλη για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, και που δεν θα γεννά ανασφάλεια και αδιέξοδα που θα σπρώχνουν τα μέλη της προς τις ουσίες».

  • Αντίστοιχη εκδήλωση, με ομιλητές τον Π. Κατηφέ και την Λ. Μαλάμη, διοργάνωσαν το Σάββατο η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΟΒ της ΚΝΕ, στην πλατεία Πόντου στο Κερατσίνι, με τη συμμετοχή νέων εργατών στις Μεταφορές, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον στη συζήτηση που έγινε. Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Καραγεωργίου εκ μέρους της ΤΟ Μεταφορών, ενώ παρέμβαση εκ μέρους της ΚΝΕ έκανε ο Δήμος Γαλανόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ