Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 1
Οι δοκιμασίες των «Δικεφάλων» και οι «αιώνιοι»

Με την υπόθεση τίτλος να έχει κριθεί πρόωρα υπέρ του Ολυμπιακού, το ενδιαφέρον στα πλέι οφ της Super League 1 στρέφεται πλέον στη μάχη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τη 2η θέση και το έτερο ελληνικό «εισιτήριο» στα προκριματικά του Champions League. Οι δύο «Δικέφαλοι», που ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στη 2η θέση, δοκιμάζονται εκτός έδρας στις δύο σημαντικότερες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής και πρώτης του β' γύρου της διαδικασίας, ενώ το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

H «Eνωση», που με τη νίκη της στην Τούμπα μεσοβδόμαδα πήρε το πάνω χέρι για τη 2η θέση, καθώς υπερτερεί του ΠΑΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας, αγωνίζεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Αρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου πρόσφατα είχε πάρει και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Στον απόηχο της επιτυχίας εκείνης, που είχε έρθει με δραματικό τρόπο, η ΑΕΚ ψάχνει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων της. Οσο για τους γηπεδούχους, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, επιζητούν την επιστροφή στις επιτυχίες.

Ο δε ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη και δεν έχει άλλα περιθώρια χαμένων βαθμών στη μάχη του Champions League. Το κλίμα στις τάξεις των απερχόμενων πρωταθλητών είναι βαρύ μετά την απώλεια των βασικών στόχων της σεζόν το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ήττα από την ΑΕΚ, που θέτει σε κίνδυνο και τον τελευταίο εναπομείναντα στόχο, και σε περίπτωση νέας αποτυχίας και απώλειας της 2ης θέσης αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ στοχεύει στην πρώτη του νίκη στα πλέι οφ.

Τέλος, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρούνται για δεύτερη φορά μέσα σε δυο βδομάδες, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία αλλά με έπαθλο μια νίκη γοήτρου που πάντα επιφυλάσσει ένα ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων». Πρόσθετο κίνητρο για τους πρωταθλητές «ερυθρόλευκους» αποτελεί το να τερματίσουν χωρίς ήττα.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 4/7: ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (21.30 - Novasports 2)

Κυριακή 5/7: Αρης - ΑΕΚ (19.15 - Novasports 2), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21.30 - Novasports 1)

  • ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Eκτός έδρας αποστολές για Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο, που δίνουν μεταξύ τους τη μάχη για παραμονή στην κατηγορία, περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική των πλέι άουτ. Αναλυτικά:

Σάββατο 4/7: Αστέρας Τρίπολης - Βόλος (19.15 - Nοvasports 1), Λαμία - Ξάνθη (19.30 - ΕΡΤ)

Δευτέρα 6/7: ΑΕΛ - Πανιώνιος (19.30 - Novasports 1), Ατρόμητος - Παναιτωλικός (20.00 - ΕΡΤ)

VOLLEYLEAGUE
Τελευταία ευκαιρία για Ολυμπιακό - Φοίνικα

Εχοντας από μία νίκη έκαστος, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου δίνουν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (17.15 - ΕΡΤ) τον τρίτο και καθοριστικό αγώνα στη μεταξύ τους σειρά ημιτελικών, με τον νικητή να προκρίνεται στους τελικούς της Volleyleague ανδρών. Η σειρά άνοιξε με νίκη του Φοίνικα με 3-2 σετ, μετά από ανατροπή, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό ο Ολυμπιακός απάντησε νικώντας με 3-0 σετ.

ΠΟΛΟ
Πρώτο ραντεβού για τίτλο στις γυναίκες

Τελικοί Α1 πόλο γυναικών «πράξη πρώτη» την Κυριακή, στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βουλιαγμένη. Ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στις «ερυθρόλευκες», ως 1η ομάδα στην γ' φάση του πρωταθλήματος.

FORMULA 1
Πρεμιέρα στην Αυστρία

Με αλλαγμένο καλεντάρι, αρκετές καινοτομίες, χωρίς θεατές και με ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των οδηγών, ως συνέπειες που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, το πρωτάθλημα της Formula 1 ανοίγει αυλαία. Το ποδαρικό της νέας σεζόν γίνεται με το γκραν πρι της Αυστρίας, την Κυριακή 5/7 (16.00 - ΕΡΤ Sports/Cosmote Sport 5).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ