Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεωργία Κορρέ
Γεωργία Κορρέ
Φωτ.

Είναι 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η συντρόφισσα στη ζωή ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Γιάννης Κορρές

* * *

Ο Σπύρος Γουλιαρμής, βετεράνος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Μεσανατολίτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στην ΚΟ Κέρκυρας για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ. στη μνήμη των κομμουνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΠΕΑ, ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου παιδιού μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ, που έχασε τη ζωή του πριν από εφτάμισι χρόνια σε δυστύχημα, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αμφιάλης Κερατσινίου.

Οι γονείς του

* * *

Φωτ,

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ η κόρη του Χρυσούλα Καραμπότη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω.

* * *

Αντί για στεφάνι στον τάφο της ΑΓΛΑΪΑΣ ΜΠΙΧΤΑ από τις Καρυές Τρικάλων προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Λύσσανδρος Ταμουρίδης

* * *

Φωτ.6

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μαθηματικού, μέλους της ΟΚΝΕ, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς. ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, μέλους της ΟΚΝΕ, γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, μέλους της ΟΚΝΕ από το 1935, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ ΝΕΩΝ στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρούνοσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, πιάστηκε από τους Γερμανούς, αργότερα εξορίστηκε στον Αη Στράτη και το Μακρονήσι και πέθανε το 1982. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες γιατί κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας για τα βασανιστήρια του Παρθενίου στο ξενοδοχείο «Κρυστάλ», ο αδελφός τους Βασίλης Κότσιρας, αξιωματικός της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας, προσφέρει 30.000 δρχ. στην ΚΟ Παγκρατίου και 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.

Ιωάννης Τασσόπουλος
Ιωάννης Τασσόπουλος
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου ανιψιού μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Δεκέμβρη 1990. Ο αξέχαστος αδερφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ γεννήθηκε στο Ευπάλιο Φωκίδας το 1925. Ηταν μαχητής του ΔΣΕ και ο άνθρωπος ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την προκοπή του λαού. Πάντα θα βρίσκεται ανάμεσά μας και θα ζει στις καρδιές μας.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας μας ΒΑΣΙΛΙΚΉΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, η οποία βασανίστηκε, εξορίστηκε και έχασε τα παιδιά της, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ.

Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα

* * *

Στη μνήμη της ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, η οποία υπήρξε θύμα της καπιταλιστικής ασυδοσίας στις 14 Μάη 1981, ο σύζυγός της Στέλιος Αποστόλου από την Ελευσίνα προσφέρει 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Η Μαρία Κόκκινου από την Ιερομνήμη Ιωαννίνων προσφέρει 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του αδελφού της ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ γραμματέα του ΕΑΜ στο χωριό του, ο οποίος πέθανε το 1982.

* * *

Ο αντιστασιακός Τηλέμαχος Παπαζώης προσφέρει 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, στη μνήμη ανιψιών του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΖΩΗ, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τους Ιταλούς σε ενέδρα στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων.

* * *

Οι Χρήστος Μήλιος, Γιώργος Νιούτης και Τηλέμαχος Παπαζώης από το Ανω Πωγώνι Ιωαννίνων προσφέρουν 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Ο πατέρας μας ΦΑΝΗΣ, «έπεσε» από τα βόλια των ντόπιων φασιστών στον ηρωικό Δεκέμβρη στην Αθήνα το 1944. Το Κόμμα έχασε ένα στρατιώτη του, ο οποίος μαζί με τους άλλους κόκκινους στρατιώτες όλων των λαών της Γης, ποτίζουν το δέντρο του σοσιαλισμού, που δείχνει το δρόμο προς τον κομμουνισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του Χρήστος και Γιώργος

* * *

Φωτ.

Στις 5 Δεκέμβρη 2001 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας, 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο φίλος και σύντροφος Αποστόλης Δημόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΤΡΥΦΩΝΑ ΜΠΑΡΛΑ, προσφέρω 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παιδείας Αργυρούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Μπάρλας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ