Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι εισαγγελείς δεν έχουν καμία θέση μέσα στην αίθουσα του σχολείου

Την αντίθεσή της στην κίνηση του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας να καταθέσει επιστολή - καταγγελία στην Εισαγγελία Βέροιας, σχετικά με τη διδασκαλία των φακέλων Θρησκευτικών, δηλώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο εισαγγελέας Βέροιας κάλεσε τους διευθυντές τριών σχολείων για διευκρινίσεις σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, αξιοποιώντας την επιστολή - καταγγελία που είχε στείλει η Ενωση Γονέων Νάουσας το Φλεβάρη, ζητώντας να αποσυρθούν «τα παράνομα - αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία - Φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Η Ομοσπονδία Γονέων με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η συγκεκριμένη καταγγελία «μας γυρνάει χρόνια πίσω, και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η "ευαισθησία" του ΔΣ της Ενωσης μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών. Ταυτόχρονα, μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα ο ζήλος της Εισαγγελίας Βέροιας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ώστε να κληθούν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων - ευτυχώς ως μάρτυρες και όχι ως κατηγορούμενοι. Το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως είναι ευρύτατα γνωστό, αποφασίζεται από το υπουργείο», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία, εξηγώντας ότι δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών.

Επίσης τονίζει ότι «η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έχουν καμία θέση μέσα στην αίθουσα του σχολείου, δεν αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι Σύλλογοι Γονέων πρέπει να μένουν μακριά από τέτοιου είδους κινήσεις, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη σύγχυση και να βάλουν περισσότερα εμπόδια σε έναν γονιό που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στους Συλλόγους». Και καλεί την Ενωση Γονέων της Νάουσας να πάρει πίσω την καταγγελία και να βρεθεί μαζί με άλλους γονείς στον αγώνα για διεκδίκηση ενός σχολείου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών για ολόπλευρη μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ