Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Προετοιμασία νέου άδικου πολέμου

Στην πρόσφατη ΝΑΤΟική Σύνοδο Υπουργών Αμυνας, αποφασίστηκε η αποστολή εκστρατευτικού σώματος στο Αφγανιστάν ως συνέχεια της εναέριας επέμβασης με «βρώμικες» χερσαίες επιχειρήσεις υποστήριξης της προσωρινής κυβέρνησης. Σ' αυτό το σώμα θα συμμετέχουν έντεκα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «C-130», με μονάδα υγειονομικού, ένα λόχο μηχανικού, αλλά και «μικρό αριθμό ειδικών δυνάμεων», όπως δήλωσε ο Γ. Παπαντωνίου. Ο ίδιος ο υπουργός έσπευσε για άλλη μια φορά να δείξει την αφοσίωση της κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, λέγοντας ότι η στρατιωτική συνδρομή της στο Αφγανιστάν αποτελεί μια περαιτέρω συμμετοχή της χώρας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έδειξε μεγάλο ζήλο από την αρχή αυτού του εγχειρήματος, με τις διευκολύνσεις στη Σούδα και την αποστολή 300 στρατιωτών στα Βαλκάνια για αποδέσμευση αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή προς το Αφγανιστάν.

Προκλητικότατα, εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ράμσφελντ απαίτησε επίσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και ομολόγους του να προετοιμαστούν «για τον επόμενο πόλεμο που θα είναι διαφορετικός από τον τρέχοντα πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Ταυτόχρονα, η ΝΑΤΟική Σύνοδος Υπουργών Αμυνας και κάτω φυσικά από την πίεση των ΗΠΑ καθόρισε ως «εχθρικά καθεστώτα», όσα ενδεχομένως, δεν προσφέρουν «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ