Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση για παραλίες ελεύθερες και δωρεάν

Σημαντική ανταπόκριση του κόσμου, που αγανακτεί με τα χαράτσια και τις απανωτές αυξήσεις

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με σύνθημα «Παραλίες ανοιχτές για όλο το λαό». Και όσο συνεχίζεται η εξόρμηση, τόσο πληθαίνουν και οι καταγγελίες του κόσμου για τις συνεχείς ανατιμήσεις...

Πιο συγκεκριμένα, στο beach bar που λειτουργεί στην - «ανοιχτή» κατά τ' άλλα - παραλία του Αλίμου, η τιμή της ξαπλώστρας πήγε από τα 6 στα 7 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα είχαμε άλλη μια ανατίμηση, στην είσοδο της πλαζ στη Βουλιαγμένη, από τα 5 στα 7 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια δε της εξόρμησης διαπιστώθηκε ότι στην Ακτή Βουλιαγμένης ο επιχειρηματίας που την εκμεταλλεύεται έφτιαξε και «πριβέ ζώνη» μέσα στην παραλία για «ψηλά βαλάντια», όπου το κόστος για μία ξαπλώστρα είναι 50 ευρώ!

Στην εξόρμηση του Σαββατοκύριακου συμμετείχε και η Κυριακή Καμαρινού, δημοτική σύμβουλος Αλίμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συζητώντας με δημότες και εργαζόμενους για την ανάγκη να μπορούν να απολαύσουν τις παραλίες της περιοχής δωρεάν.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης της ΤΟ Νότιου Τομέα Αττικής οργανώνονται παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις προκειμένου να αναπτυχθεί η λαϊκή διεκδίκηση απέναντι σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Στην ανακοίνωση της Οργάνωσης που μοιράζεται πλατιά, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι παραλίες έχουν παραδοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους, που τις έχουν μετατρέψει είτε σε αυλές των ξενοδοχείων τους και των μαγαζιών τους είτε σε απλησίαστες για τους πολλούς "οργανωμένες" ακτές. Για την κατάσταση αυτή, την ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων έχουν σταθεί συνοδοιπόροι των κυβερνήσεων, καθώς αντιμετωπίζουν τις παραλίες ως πηγή εσόδων μέσω ιδιωτικοποίησής τους. Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, παραχώρησε τις παραλίες στους δήμους με την προϋπόθεση να τις παραχωρήσουν σε επιχειρηματίες και να αποδίδουν ετήσιο ποσοστό από τα έσοδα των μισθώσεων στο κράτος».

Να σημειωθεί ότι η πανδημία αξιοποιείται και ως άλλοθι για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στις παραλίες, με το μάρμαρο να το πληρώνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες της Αττικής.

«Ως εδώ! Εχουμε πληρώσει ήδη πάρα πολλά! Η ξεκούραση, η αναψυχή, οι παραλίες, οι θάλασσες δεν είναι εμπορεύματα, είναι δικαίωμά μας!», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος, καλώντας σε ένταση της πάλης για την κατάργηση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των παραλιών και των αιγιαλών, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ